Cap a l'autosuficiència energètica : barri La Plana, Sitges
PROERS (Grup de recerca)
Baeta González, Patricia
Matas Viñals, Sílvia
Sánchez García, Raül
Rieradevall, Joan, tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
Boada, Martí, 1949- , tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
Garcia-Solsona, Ester, tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2010
Descripció: 215 p.
Resum: En el present estudi s'ha analitzat si és possible l'autosuficiència energètica al barri projectat de La Plana de Sitges a partir de fonts renovables d'energia. S'ha realitzat un anàlisi de l'oferta potencial del barri de La Plana, format per habitatges unifamiliars i plurifamiliars, serveis i equipaments i s'ha comparat el potencial de producció energètica dels recursos renovables locals a cada subsistema i pel sistema de La Plana. Diferenciant si són una Oferta estàndard (4. 000 MWh/a) seguint la Normativa d'ecoeficiència de Sitges o bé una Oferta renovable (19. 000 MWh/a) segons un Ecobarri proposat en aquest projecte a partir d'energia solar fotovoltaica i tèrmica. En l'estudi de la demanda, diferenciant entre una Demanda estàndard (39. 000 MWh/a), respon al total de La Plana seguint el consum d'un habitatge tipus de la mitjana catalana (ICAEN, 2002) i una Demanda eficient (20. 800 MWh/a) seguint un model de baix consum projectat en un Ecobarri de Barcelona. (Vallbona, 2009). Per analitzar de forma detallada les variables d'oferta i demanda, s'han proposat quatre escenaris diferents on es valoren l'autosuficiència energètica del sistema de la Plana i aspectes ambientals d'emissions derivades de la utilització de l'energia. El primer escenari és l'estàndard i és el resultat d'analitzar conjuntament una oferta i una demanda estàndard. Al segon escenari conflueixen una Oferta Estàndard i una Demanda Eficient. En el tercer escenari coincideixen una Oferta Renovable i una Demanda Estàndard. El quart i últim escenari respon a la proposta d'Ecobarri on l'Oferta és renovable i la Demanda eficient.
Resum: En el presente estudio se ha analizado si es posible la autosuficiencia energética en el barrio proyectado de La Plana de Sitges a partir de fuentes renovables de energía.
Resum: In the present study it has been analyzed if the energetic self-sufficiency is possible in the neighborhood projected of La Plana in Sitges from renewable energy sources. There has been realized an analysis of the potential offer of the neighborhood of La Plana, formed by unifamily and multifamily houses, services and equipment and there has been compared the potential of energetic production of the renewable local resources of each system and for the system of La Plana. Differing if they are a standard Offer (4. 000 MWh/a) following the ecoeficiency Regulation of Sitges or renewable Offer (19. 000 MWh/a) in an ecologic neighborhood proposed in this project from solar photovoltaic and thermal energy. In the study of demand, differing between a standard Demand (39. 000 MWh/a), answers to the whole of La Plana following a home type of catalan average (ICAEN, 2002) and an efficient Demand (20. 800 MWh/a) following a model of low consumption projected in an ecologic neighborhood of Barcelona (Vallbona, 2009). To analyze in detail the variables of offer and demand, it has proposed four different scenes where there are valued the energetic self-sufficiency of the system of La Plana and environmental aspects of emission derived from energy use.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: Treball final de grau
Matèria: Consum d'energia ; Aspectes ambientals ; La Plana (Sitges, Catalunya : Barri) ; Fonts d'energia renovables



Resum del projecte
13 p, 718.5 KB

Projecte
215 p, 6.5 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA)
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2011-03-24, darrera modificació el 2022-09-27



   Favorit i Compartir