Desenvolupament d'interfícies HW per a FPGA des de Matlab
Marzal i Marquet, Andreu
Ramon i García, Eloi, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Electrònica)
Carrabina Bordoll, Jordi, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Microelectrònica i Sistemes Electrònics)
Montilla Gispert, Víctor
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2007
Descripció: 78 p.
Resum: Aquest projecte consisteix en el desenvolupament d'estructures hardware digitals, sintetitzables sobre FPGA i realitzades des d'un entorn gràfic de disseny a nivell de sistema (alt nivell). S'ha escollit el Simulink (entorn gràfic que treballa sobre el software matemàtic Matlab de Mathworks) com a entorn de disseny, i que gràcies a la interfície proporcionada per Altera (DSPBuilder) és capaç de generar codi VHDL sintetitzable. Concretament ens centrarem en la gestió d'un sistema capturador d'imatges de comptadors del cabal d'aigua, en el qual volem fer la caracterització del comptador. Aquest capturador consta bàsicament d'un sensor d'imatge i una FPGA. En aquesta caracterització el que es pretén es ajustar els diferents paràmetres del sistema per fer que la lectura sigui òptima per a cada model de comptador que existeixen al mercat, com ara l'exposició del sensor, el guany d'un color, la realització d'un filtrat de la imatge, etc.
Resum: Este proyecto consiste en el desarrollo de estructuras hardware digital, sintetizable en una FPGA y realizado desde un entorno de programación gráfico a nivel de sistema (de alto nivel). Se ha escogido el Simulink (entorno gráfico que trabaja sobre el software matemático Matlab de Mathworks) como entorno de diseño y que gracias a la interfície proporcionada por Altera (DSPBuilder) que es capaz de generar código VHDL sintetizable. En concreto el proyecto se centrará en la gestión de un sistema capturador de imágenes de contadores del caudal de agua, y lo que se pretende es hacer la caracterización de los contadores. Este dispositivo capturador consta básicamente de un sensor de imagen y de una FPGA. Lo que se pretende con la caracterización es ajustar los diferentes parámetros del sistema para hacer que la lectura sea lo más óptima posible para cada modelo de contador que existe en el mercado. Como parámetros a modificar tenemos la exposición del sensor, la ganancia de un color, el filtrado de la imagen, etc. . .
Resum: This project consists in the development of digital Hardware structures that can be synthetist in an FPGA a designed with a high level environment like the Simulink of Matlab, all due to a toolbox called DSPBuilder from Altera. This project will be centered in the management of system that make captures of images water flow meters, and make the characterization of the flow meters. This device consists basically in an image sensor and a FPGA. What is wanted with the characterization is to fit the different parameters from the system to cause that the reading of the digits of the flow meter is most optimal possible for each model that exists in the market. As parameters to modify we have the exhibition of the sensor, the gain of a color, the filtrate of the image….
Resum: Nota: Aquest document conté originàriament altre material i/o programari només consultable a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Català
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria Electrònica
Document: Treball final de grau
Matèria: Ordinadors ; Interfícies ; Imatges ; Processament ; Tècniques digitals



Projecte
78 p, 3.8 MB

Document d'inici
1 p, 16.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2009-07-15, darrera modificació el 2022-07-16



   Favorit i Compartir