Pla de gestió i conservació dels Estanyets de Pals i les Closes Fondes (Pals, Baix Empordà)
Ros i Muñoz, Mireia
Boada, Martí 1949- (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)
Barriocanal Lozano, Carles
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2007
Descripció: 161 p.
Resum: Es destaca la presència de tres espècies bioinvasores, tals com la gambúsia(Gambusiaaffinis), la canya (Arundodonax) i el cranc vermell americà (Procambarusclarkii). S'ha detectat que la qualitat de l'aigua ha disminuït en alguns paràmetres, especialment en l'Estanyet del Safareig. En els tres estanyets els sòlids dissolts totalsa TSD) estan al voltant del límit màxim recomanat per la EPA (Agència de Protecció Ambiental d'Estats Units). S'ha observat que la Cladophora, indicadora de concentracions elevades de nitrogen a l'aigua, és un cloròfit molt abundant. S'han identificat dos hàbitats d'interès comunitari no prioritari, segons la Directiva Hàbitats: les closes i les freixenedes termòfiles de Fraxinusangustifolia. En funció dels resultats obtinguts s'han elaborat les propostes de gestió i conservació per aquest espai.
Resum: Se destaca la presencia de tres especies bioinvasoras, como la gambúsia (Gambusiaaffinis), la caña (Arundodonax) y el cangrejo americano (Procambarusclarkii). Se ha detectado que la calidad del agua ha disminuido en algunos parámetros, especialmente en el Estanyet del Safareig. En las tres lagunas los sólidos disueltos totales (TSD) se encuentran alrededor del límite máximo recomendado por la EPA (Agencia de Protección Ambiental de Estados Unidos). Se ha observado que la Cladophora, indicadora de concentraciones elevadas de nitrógeno en el agua, es un clorofito muy abundante. Se han identificado dos hábitats de interés comunitario no prioritario, según la Directiva Hábitats: las dehesas y las fresnedas termófilas de Fraxinusangustifolia. En función de los resultados obtenidos se han elaborado las propuestas de gestión y conservación para este espacio.
Resum: There are three bioinvader species as well as gambusia or mosquitofish (Gambusia affinis), comon reed (Arundo donax) and red swamp crawfish (Procambarus clarkii). The water quality has decreased in some parameters, specially in Estanyet del Safareig. In the three natural wells total dissolved solid (TDS) is around the maximum recommended level for EPA (United States Environmental Protection Agency). Cladophora, a high concentration nitrogen indicator, is a very abundant clorofit. It has been identified two natural habitat types of community interest non prioritaries: sclerophyllous grazed forests (dehesas) and ash tree termophil forests. Within the obtained results it has been elaborated the management and conservation proposals for this place.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: Treball final de grau
Matèria: Zones humides ; Conservació ; Baix Empordà (Catalunya) ; Biologia ; Invasions



Projecte
161 p, 5.6 MB

Annex del projecte
20 p, 1.0 MB

Metadades del projecte de final de carrera
1 p, 35.4 KB

Resum del projecte
14 p, 649.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA)
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2009-07-15, darrera modificació el 2022-07-16



   Favorit i Compartir