La Phoronomia (1716) de Jacob Hermann (1678 -1733) : entre la filosofía natural y la mecánica analítica
González Mazón, Luis
Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Estudis d'Història de les Ciències

Data: 2007
Descripció: 201 p.
Resum: La "Phoronomia", primer libro de mecánica escrito tras los "Principia", es representativo del proceso de transición que transformó la dinámica a principios del XVIII y que concluye con la "Mecánica" de Euler (1736). Está escrita en estilo geométrico y algebraico, y mezcla los conceptos y métodos de Leibniz y Newton de forma idiosincrásica. En esta obra se encuentra por primera vez la segunda ley de Newton escrita en la forma en que hoy la conocemos, así como un intento de construcción de la estática y la dinámica de sólidos y fluidos basado en reglas generales diferenciales.
Resum: La "Phoronomia", primer llibre de mecànica escrit després dels "Principia", és representatiu del procés de transició que va transformar la dinàmica a començament del segle XVIII i que va concloure amb la "Mecánica" d'Euler (1736). Està escrita en estil geomètric i algebraic i mescla els conceptes i els mètodes de Leibniz i Newton de forma idiosincràtica. En aquesta obra es troba per primera vegada la segona llei de Newton tal com la coneixem avui dia, així com un intent de construcció de l'estàtica i de la dinàmica de sòlids i de fluids basat en regles generals diferencials.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el centre i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Centre d'Estudis d'Història de les Ciències. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Mecànica analítica ; Història ; S.XVIII ; Física ; S. XVIII ; Hermann, Jacob (1678-1733) ; Crítica i interpretació



203 p, 2.5 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Institut d'Història de la Ciència (IHC)
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2009-07-13, darrera modificació el 2023-11-16



   Favorit i Compartir