Auditoria ambiental de l'edifici de l'Àrea de Territori, Medi Ambient, Paisatge i Espai Urbà de l'Ajuntament de Sitges
Natural Project (Grup de recerca)
Montaña Torrelles, Oriol
Morlans Creus, Laia
Otal Lara, Laia
Villalba García, Estela
Garcia-Solsona, Ester
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2010
Descripció: 89 p.
Resum: Aquest projecte realitza una auditoria ambiental de l'edifici de l'Àrea de Territori, Medi Ambient, Paisatge i Espai Urbà de l'Ajuntament de Sitges, com a primer pas per a la implantació d'un sistema de gestió ambiental (SGA), en acord amb el Reglament (CE) nº 761/2001, i la posterior obtenció d'un certificat de gestió i auditories ambientals (EMAS). L'auditoria s'inicia amb la identificació dels aspectes ambientals de l'edifici, mitjançant la recopilació de dades sobre consums energètics i hídrics, la estimació de la generació de residus i enquestes de mobilitat als treballadors. Aquestes dades són utilitzades per determinar els aspectes ambientals significatius i posteriorment, exposar una sèrie de propostes de millora per tal de corregir-los o minimitzar-los, com ara sistemes d'estalvi d'aigua, d'enllumenat, de producció d'electricitat i l'educació ambiental dels treballadors. Per a la implantació d'un SGA en la situació actual de l'edifici, es necessària, entre altres coses, la implantació d'un sistema de registre que arxivi els consums d'aigua, energia i generació de residus, per tal de dur un control de les despeses de cadascun dels vectors. A més, caldrà implementar un Programa de bones pràctiques ambientals en l'oficina per tal de reduir el consum elèctric, d'aigua i generació de residus, i la seva classificació per part dels treballadors.
Resum: Este proyecto realiza una auditoría ambiental del edificio del Área de Territorio, Medio Ambiente, Paisaje y Espacio Urbano del Ayuntamiento de Sitges, como primer paso para la implantación de un sistema de gestión ambiental, en acuerdo con el Reglamento (CE) nº 761/2001, y la posterior obtención de un certificado de gestión y auditorías ambientales (EMAS). La auditoria se inicia con la identificación de los aspectos significativos del edificio, mediante la recopilación de datos sobre consumos energéticos e hídricos, la estimación de la generación de residuos y encuestas de movilidad a los trabajadores. Estos datos son utilizados para determinar los aspectos ambientales significativos y posteriormente, exponer una serie de propuestas de mejora para corregirlos o minimizarlos, como por ejemplo, sistemas de ahorro de agua, de iluminación, de producción de energía eléctrica y educación ambiental de los trabajadores. Para la implantación de un SGA en la situación actual del edificio, es necesaria, entre otras cosas, la implantación de un sistema de registro que registre los consumos de agua, energía, y la generación de residuos, con la finalidad de llevar un control de los gastos de cada uno de éstos vectores. Además, deberá implementarse un Programa de buenas prácticas ambientales en la oficina con el fin de reducir el consumo eléctrico, de agua y la generación de residuos, y su clasificación a través de los trabajadores.
Resum: This project focuses on an environmental audit of the building of the Department of Planning, Environment, Landscape and Urban Space, as a first step towards implementing an environmental management system in accordance with Regulation (EC) no. 761/2001, and subsequent acquisition of a certificate of environmental management and audit (EMAS). The audit begins with the identification of the relevant aspects of the building by collecting data on energy and water consumption, the estimation of waste generation and the analysis of worker's mobility patterns. These data are analyzed to identify significant environmental aspects and then, present a set of proposals to minimize the environmental impacts. Such as water saving systems, lighting, electric energy production and environmental education of workers. For the implementation of an EMS in the current building is necessary, the introduction of a registration system to record water consumption, energy and waste generation, in order to keep track of the cost of each of these vectors. It must also implement a program of good housekeeping practices in the office in order to reduce electricity consumption, water and waste generation, and their classification by the workers.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: Treball final de grau
Matèria: Edificis municipals ; Aspectes ambientals ; Sitges (Catalunya)



Resum del projecte
14 p, 357.3 KB

Tríptic
1 p, 928.0 KB

Projecte
89 p, 2.7 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2011-04-04, darrera modificació el 2022-07-16



   Favorit i Compartir