Diseño de filtros transversales mediante el híbrido de 90º
Toral Martín, Cristian
Verdú Tirado, Jordi, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Telecomunicació i Enginyeria de Sistemes)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2009
Descripció: 161 p.
Resum: Los filtros de microondas son uno de los elementos clave en el diseño de la mayoría de sistemas de RF que soportan servicios de telecomunicaciones modernos. Algunas de las aplicaciones actuales son, por ejemplo, los nuevos sistemas radar de banda ultra ancha (UWB - Ultra Wide Band) y sistemas de transmisión de servicios multimedia, donde se requieren dimensiones pequeñas del circuito, bajas pérdidas de inserción y una alta selectividad. Una de las tendencias que ha surgido como alternativa a las teorías clásicas de diseño de filtros, es el diseño de filtros basados en técnicas de señales interferentes, conocidos como filtros transversales. En esta memoria es muestra como diseñar un filtro transversal mediante el Híbrido de 90º y mediante el Híbrido de 90º con líneas acopladas, planteando 3 posibles soluciones de la ubicación de las líneas acopladas.
Resum: Els filtres de microones son uns dels elements clau en el disseny de la majoria dels sistemes d'RF que soporten serveis de telecomunicacions moderns. Algunes de les aplicaciones actuals són, per exemple, els nous sistemes radar de banda ultra ample (UWB - Ultra Wide Band) i sistemes de transmissió de serveis multimedia, on es requereixen dimensions petites del circuit, baixes pérdues d'inserció i una alta selectivitat. Una de les tendències que ha aparegut com alternativa a les teories clàssiques de disseny de filtres, és el disseny de filtres basats en tècniques de senyals interferents, coneguts com filtres transversals. En questa memòria es mostra com dissenyar un filtre transversal mitjançant el Híbrid de 90º i mitjançant l'Híbrid de 90º amb línies acoplades, plantejant 3 possibles solucions de la ubicació de les línies acoplades.
Resum: Microwave filtres are a key element in the design of the majority of RF Systems supporting modern telecommunications services. Some exemples are new ultra-wideband (UWB) radar Systems and multimedia services Systems, where small size, low insertion-loss and highly selective are required. One of the microwave filters design trends appears as alternative to the classic theories is design filters based on signal-interference techniques, kown as Transversal Filters. This document shows how design one transversal filter using the Branch-Line coupler and also using the Branch-line coupler with coupled lines, shown three diferent ways to locate the coupled lines.
Resum: Nota: Aquest document conté originàriament altre material i/o programari només consultable a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Enginyeria de Telecomunicació / Telecommunication Engineering [4313797]
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria de Telecomunicació
Document: Treball final de grau
Matèria: Filtres elèctrics ; Disseny i construcció



Presentació
6 p, 308.2 KB

Projecte
161 p, 3.3 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2010-09-07, darrera modificació el 2022-07-16



   Favorit i Compartir