Abstract:
|
L’objecte del present projecte és un magatzem logístic que fa de planta reguladora
dels subministres a clients del sector de l’hosteleria com hotels, bars i restaurants.
El funcionament és el següent, el client realitza una comanda a l’empresa que gestiona el magatzem logístic i aquest li subministra el material peticionat. A
més a més es troben els proveïdors que satisfan les comandes del magatzem per
reabastir-lo.
El magatzem en qüestió es troba en una situació d’atapeïment de material, ja
que l’espai resulta insuficient, és a dir, el magatzem s’ha quedat petit, a causa de
l’augment d’activitat respecte fa 30 anys, quan va ser dissenyat. Es requereix un
nou magatzem, per això es realitzarà un estudi de la ubicació del nou magatzem
per tal de minimitzar els costs de transport. Després es calcularà l’espai necessari per a una activitat òptima, es zonificarà i distribuirà el nou magatzem, així com les millores de funcionament que es creguin convenients.
Una part important del projecte és que s’estudiaran dues formes de manipulació
de línies: una més manual i amb més requeriments humans i una altra més
automatitzada. Aquests dos modes de funcionament influiran també en l’espai i
distribució del magatzem objecte del projecte. El present projecte compren les alternatives, així com la ubicació, distribució i dimensionat d’aquestes.
No es detallaran els materials emprats, instal·lació i manteniment dels sistemes
estudiats. Tampoc es troba dins l’abast del projecte realitzar cap estudi contra
incendis ni prevenció de riscs laborals.
El magatzem on es portarà a terme tots els estudis compleix amb la normativa
vigent i, per tant, no serà necessari cap estudi en quant a la nau.
L’abast general del projecte serà fins a aportar les alternatives adients i estudiarles econòmicament. |