Diseño y fabricación de una antena con diversidad en polarización para redes WIFI a 2,4 GHz
Verdú Tirado, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Telecomunicació i Enginyeria de Sistemes)
Parrón Granados, Josep, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Telecomunicació i Enginyeria de Sistemes)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2006
Descripció: 89 p.
Resum: Existeixen diferents tecnologies de transmissió sense fils, però la més coneguda és la tecnologia WIFI (Wireless Fidelity) que opera a la banda dels 2,4 GHz a Europa. Aquest tipus de xarxes opera en entorns indoor, on el canal està sotmès a una aleatorietat i complexitat elevades degut a la presència d'una gran quantitat d'elements que poden fer que la senyal rebuda presenti variacions importants en les seves característiques (nivell de senyal, polarització. . . ). Aquest fet motiva la necessitat de desenvolupar i implantar sistemes de comunicacions amb solucions per poder minimitzar els efectes provocats per l'entorn a la senyal. Per poder pal·liar aquestes variacions, en aquest projecte s'ha dissenyat i fabricat una antena formada per dos dipols disposats un ortogonal a l'altre de manera que existeixi diversitat en polarització. La freqüència de treball de la antena és de 2,4 GHz. Rebuda una senyal de RF, el circuit de commutació permetrà seleccionar el dipol pel qual es rep la senyal de RF amb una major potència.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Enginyeria de Telecomunicació / Telecommunication Engineering [4313797]
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria de Telecomunicació
Document: Treball final de grau
Matèria: Antenes (Electrònica) ; Xarxes d'àrea local sense fils (Xarxes d'ordinadors) ; Polarització (Electricitat)



89 p, 789.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2009-07-15, darrera modificació el 2023-05-16



   Favorit i Compartir