Simulador de conducció enfocat a la investigació
Heras Caballero, Lluís-Pere de las
Lumbreras Ruiz, Felipe, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de la Computació)
Ponsa Mussarra, Daniel, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de la Computació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2009
Descripció: 108 p.
Resum: El desenvolupament de sistemes d'assistència a la conducció (ADAS) és, avui dia, una de les àrees de recerca de més interès pel Centre de Visió per Computador. A partir de la informació adquirida per sensors instal·lats en un vehicle, els ADAS assisteixen al conductor per tal d'evitar situacions de perill. La validació d'aquests sistemes però, requereix de l'obtenció "manual" de les dades que defineixen l'entorn de conducció de forma precisa: una tasca costosa i subjecta a l'error humà. Per tal de resoldre aquest problema, en aquest projecte s'ha implementat IOCS, un simulador de conducció creat a partir d'un de robots, capaç de crear entorns realistes de conducció i d'obtenir, simultàniament, les dades sobre l'entorn inferides per un ADAS i les que el descriuen objectivament. Aquesta funcionalitat facilita extremadament el procés de validació actual dels sistemes d'assistència a la conducció.
Resum: El desarrollo de sistemas de asistencia a la conducción (ADAS) es, hoy en día, uno de los campos de investigación con mayor interés para el Centro de Visión por Computador. A partir de la información adquirida por sensores instalados en un vehículo, los ADAS asisten al conductor con el afán de evitar situaciones peligrosas. La validación de estos sistemas requieren de la obtención "manual" de los datos que definen el entorno de conducción de forma precisa: una tarea costosa y sujeta al error humano. Con el fin de resolver este problema, en este proyecto se ha implementado IOCS, un simulador de conducción creado a partir de uno de robots, capaz de crear entornos de conducción realistas y de obtener, simultáneamente, los valores sobre el entorno inferidos por un ADAS y los que lo describen objetivamente. Esta funcionalidad facilita extremadamente el proceso de validación actual de los sistemas de asistencia a la conducción.
Resum: The development of systems to assist a driver in their driving activity (ADAS) is an area of great interest for the Computer Vision Center. This systems use sensors to perceive and monitor the environment, and then, based on the information obtained from them, assist the driver to avoid unsafe situations. The validation process of these systems usually requires obtaining manually the "Ground truth" values: a difficult task and sometimes, imprecise due to human error. IOCS has been created in this project to avoid this problem. This program is a driving simulator built from a robots simulator that can create realistic driving environments to obtain, simultaneously, the data inferred by an ADAS and also the real values of the environment. This functionality is extremely effective to solve the problems of the current ADAS validation methodology.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Enginyeria Informàtica / Computer Engineering [4314660]
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria Informàtica
Document: Treball final de grau
Matèria: Automòbils ; Conducció ; Simulació per ordinador ; Aparells i accessoris



108 p, 2.9 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2011-04-04, darrera modificació el 2022-07-16



   Favorit i Compartir