Análisis de prestaciones de procesadores multi-core y multi-thread
Boba Yunta, Javier
Moure, Juan C
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2009
Descripció: 67 p.
Resum: Los procesadores multi-core y el multi-threading por hardware permiten aumentar el rendimiento de las aplicaciones. Por un lado, los procesadores multi-core combinan 2 o más procesadores en un mismo chip. Por otro lado, el multi-threading por hardware es una técnica que incrementa la utilización de los recursos del procesador. Este trabajo presenta un análisis de rendimiento de los resultados obtenidos en dos aplicaciones, multiplicación de matrices densas y transformada rápida de Fourier. Ambas aplicaciones se han ejecutado en arquitecturas multi-core que explotan el paralelismo a nivel de thread pero con un modelo de multi-threading diferente. Los resultados obtenidos muestran la importancia de entender y saber analizar el efecto del multi-core y multi-threading en el rendimiento.
Resum: Els processadors multi-core y el multi-threading per hardware permeten augmentar el rendiment de les aplicacions. Per un costat, els processadors multi-core combinen 2 o més processadors en un mateix xip. Per l'altre costat, el multi-threading per hardware és una tècnica que incrementa la utilització dels recursos del processador. Aquest treball presenta una anàlisi de rendiment dels resultats obtinguts en dues aplicacions, la multiplicació de matrius denses i la transformada ràpida de Fourier. Les dues aplicacions s'han executat en arquitectures multi-core que exploten el paral·lelisme a nivell de thread però amb un model diferent de multi-threading. Els resultats obtinguts mostren la importància d'entendre i saber analitzar l'efecte de multi-core i multi-threading en el rendiment.
Resum: Multi-core processors and hardware multi-threading increases the application performance. On one hand, multi-core processors combine 2 or more processors on a single chip. On the other hand, the hardware multi-threading is a technique that increases the utilization of processor resources. This research presents a performance analysis of the results of two applications, dense matrix multiplication and Fast Fourier Transform. Both applications have been implemented in multi-core architectures that exploit thread-level parallelism but with a different multi-threading. The results show the importance of understanding and knowing how to analyze the effect of multi-core and multi-threading performance.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Enginyeria Informàtica / Computer Engineering [4314660]
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria Informàtica
Document: Treball final de grau
Matèria: Multiprocessadors ; Avaluació



67 p, 6.6 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2011-04-04, darrera modificació el 2022-09-15



   Favorit i Compartir