Abstract:
|
En aquest projecte es realitza un estudi de las propietats de un compost com és la cafeïna i una recerca bibliogràfica de les diferents tècniques analítiques adequades per a determinar-la quantitativament en un determinat producte.
Després d’analitzar els avantatges i inconvenients de l’aplicació de cadascuna
d’elles, s’escullen 2 tècniques, espectrofotometria i potenciometria, que
s’estudien més a fons i son les que s’apliquen experimentalment per a fer un
estudi comparatiu de ambdues basant-se en criteris com precisió, exactitud, linealitat, robustesa, temps, cost etc. La qual cosa ens portarà a la elecció de la
mes adequada.
Aquest projecte, doncs, consta de dues parts, una teòrica i una altra experimental a on es realitzen una sèrie d’anàlisis repetits que ens condueixen a uns resultats que son sotmesos a un tractament estadístic rigorós que ens permet arribar a una sèrie de conclusions.
En la última part del projecte s’efectua un estudi econòmic de la aplicació de les dos tècniques, tenint en compte el material utilitzat, instrumenta, temps utilitzat
etc. Per a obtenir resultats. Tot el projecte es duu a terme tenint en compte el criteri de reduir al màxim qualsevol impacte mediambiental, seguint una recol·lecció selectiva dels residus generats per a la seva posterior recollida i tractament. |