Estudi ambiental del Centre Esportiu Puigverd : energies
Carretero Espigares, Francesc
Puig i Boix, Josep, 1947-, tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2009
Descripció: 68 p.
Resum: Les problemàtiques ambientals actuals són per desgràcia un dels referents de les nostres vides quotidianes, si ens parem a pensar, la majoria d'accions que duem a terme des de que ens llevem fins que anem a dormir poden estar relacionades directa o indirectament amb el consum energètic. Realment formem part d'una societat "energeticodependent" i el problema no és exactament aquest, sinó d'on deriva la energia que utilitzem a diari, quines són les fons de producció d'aquesta energia, quins son els mecanismes receptors d'aquestes energies i quina es la seva eficiència energètica. L'estudi realitzat, ha tingut lloc al centre Puigverd de Castellar del Vallès, un centre esportiu gestionat pel Grup Ubae, a través d'una concessió municipal. En aquest estudi s'analitzen rigorosament els consums energètics del centre, separant els diferents consum d'electricitat i gas i observant les tendències anuals de cada un dels seus components. Un cop realitzat l'inventariat i l'estudi inicial, es va procedir a avaluar les diferents problemàtiques que presentava el centre i van ser classificades com a punts febles, juntament amb les seves oposades, punts forts ja existents. Finalment s'inicià la part final del projecte, que consisteix en un conjunt de propostes de millora per intentar reduir els consums energètics totals i una avaluació final de varies alternatives combinant diferents possibilitats entre les propostes de millora i analitzar les conseqüències econòmiques i ambientals de cadascuna d'elles.
Resum: Nota: Aquest projecte està relacionat amb el titulat "Estudi ambiental del Centre Esportiu Puigverd: aigua, residus i característiques físiques", de Xavier Artigas Rosique.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: Treball final de grau
Matèria: Instal·lacions esportives -- Aspectes ambientals



Resum del projecte
10 p, 726.3 KB

Projecte
68 p, 3.5 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2011-04-04, darrera modificació el 2023-06-12



   Favorit i Compartir