Sostenibilitat de la fusta al PNAP : certificació FSC a la forest 141
KiForest (Grup de recerca)
Arràs Bernadas, Sandra
Casals Pedragosa, Núria
Gil Polo, Laura
Morente Pacheco, Francisco José
Masqué Barri, Pere (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Física)
Boada, Martí, 1949-
Rieradevall, Joan
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Títol variant: Sostenibilidad de la madera en el PNAP: certificación FSC en el monte 141
Títol variant: Sustainability of the wood in the PNAP: certification FSC in forest 141
Data: 2007
Descripció: 266 p.
Resum: Estudiant el sistema de certificacions, concretament el PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) i el FSC (Forest Stewardship Council), s'ha analitzat la forest CUP 141 (catalogada d'utilitat pública) Sarredo-Manyero per a identificar-ne les mancances documentals en el Projecte d'Ordenació del PNAP (Parc Natural de l'Alt Pirineu). Dels resultats se'n desprèn un major grau de sostenibilitat del sistema FSC enfront del PEFC, fet que ha estat decisiu en l'elecció del primer com a certificació a estudiar al parc. Per altra banda, s'han constatat les discrepàncies existents quant a política forestal entre propietaris de les forests i l'administració del parc. Aquest fet té una incidència negativa si es vol revitalitzar el sector de la fusta a la zona. Finalment, i un cop avaluada la documentació de la CUP 141 amb els estàndards del sistema FSC, s'ha detectat que caldria completar aproximadament el 40% de la documentació necessària per a obtenir la certificació. Per tant, s'ha dissenyat un Protocol que serveixi de guia per a un nou Projecte d'Ordenació i que permeti obtenir la certificació de les forests del parc.
Resum: Partiendo del objetivo de estudiar el sistema de certificaciones, concretamente el PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) y el FSC (Forest Stewardship Council), se ha analizado el monte CUP 141 (Catalogada de utilidad pública) Sarredo-Manyero y se han detectado cuáles son las carencias en el Proyecto de Ordenación PNAP (Parque Natural de l'Alt Pirineu). De los resultados se desprende un mayor grado de sostenibilidad del sistema FSC frente el PEFC, hecho que ha sido decisivo en la elección del primero como certificación a estudiar al parque. Por otra parte, se han constatado las discrepancias existentes en cuanto a la política forestal entre propietarios de los montes y la administración del parque. Este hecho tiene una incidencia negativa, si se quiere revitalizar el sector de la madera en la zona. Finalmente, y una vez evaluada la documentación de la CUP 141 con los estándares del FSC, se ha detectado que se debería completar el 40% de la documentación necesaria para obtener la certificación. Por lo tanto, se ha realizado un Protocolo que sirva de guía para un nuevo Proyecto de Ordenación, que permita obtener la certificación de los montes del parque.
Resum: With the aim of study the system of certifications, precisely the PEFC (for Programme the Endorsement of Forest Certification) and the FSC (Forest Stewardship Council), forest CUP 141 (catalogued of public utility) of the Sarredo-Manyero has been analyzed to identify the deficiencies in the Ordering Plan of the PNAP.
Resum: Nota: Aquest document conté originàriament altre material i/o programari només consultable a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: Treball final de grau
Matèria: Fusta ; Indústria i comerç ; Catalunya ; Gestió forestal ; Boscos i silvicultura ; Legislació



Resum del projecte
7 p, 1.0 MB

Projecte
266 p, 2.3 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2011-03-24, darrera modificació el 2022-07-16



   Favorit i Compartir