Títol:
|
Efecte de l'empelt i densitats de Meloidogyne spp.sobre el contingut de compostos bioactius de tomàquet "Durinta" i Meló Cantaloupe "Paloma"
|
Autor/a:
|
Cambras Álvarez, Meritxell
|
Altres autors:
|
Pujolà Cunill, Montserrat; Achaerandio Puente, María Isabel |
Abstract:
|
In recent years, the researches carried out in the field of the nematodes phytoparasites, have gathered more importance, taking into account the damage caused by these organisms, especially Meloidogyne incognita, not only in the yield production but also in the possible effect on the quality of the fruit. The purpose of this research is to study the effect of the nematodes (Meloidogyne incognita) presence and the use of the graft (Cucumis metuliferus and Aligator) in the content of bioactive compounds in melon Cataloupe (Cucumis melo var. cantalupensis) variety "Paloma" and tomato (Solanum lycopersicum) variety "Durinta" cultivated in rotation in greenhouse. The parameters analysed were the ascorbic acid, phenolic compounds, carotenes and the antioxidant capacity of the hydrophilic compounds. It has ascertained that the presence of nematodes in graft plants of melon Cantaloupe reduce the antioxidant capacity. In the summer crop, in elevated populations, the content of phenolic compounds and carotenes it is reduce in graft plants as well as ungraft plants. In the case of the tomato does not appreciate an improvement for the utilisation of the graft. Anyway the changes observed in the content of compounds bioactive, owed to the presence of nematodes, do not suppose a change in the nutritional value of both fruits. |
Abstract:
|
En els últims anys, les investigacions realitzades en el camp dels nematodes fitoparàsits, han cobrat particular importància, tenint en compte el dany causat per aquests organismes, especialment Meloidogyne incognita, no només en la producció i el rendiment vegetatiu sinó també en el possible efecte sobre la qualitat del fruit. El present treball té com a objectiu estudiar l'efecte de la presència de Meloidogyne incognita i de l'ús d'empelts (Cucumis metuliferus i Aligator) en el contingut de compostos bioactius en meló Cataloupe (Cucumis melo var. cantalupensis) varietat Paloma i tomàquet (Solanum lycopersicum) varietat Durinta conreats en rotació en hivernacle. Els paràmetres analitzats foren l'àcid ascòrbic, compostos fenòlics, carotenoides i la capacitat antioxidant dels compostos hidrofílics. S'ha constatat que la presència de nematodes en plantes empeltades de meló Cantaloupe fa disminuir la capacitat antioxidant. En el cultiu d'estiu, en poblacions elevades, el contingut de compostos fenòlics i carotens també es redueix tant en plantes empeltades com no empeltades. En el cas del tomàquet no s'aprecia una millora per la utilització de l'empelt. De tota manera els canvis observats en el contingut de compostos bioactius, deguts a la presència de nematodes, no suposen un canvi en el valor nutricional d'ambdós fruits. |
Abstract:
|
En los últimos años, las investigaciones realizadas en el campo de los nematodos fitoparásitos, han cobrado particular importancia, teniendo en cuenta el daño causado por estos organismos, especialmente Meloidogyne incognita, no sólo en la producción y el rendimiento vegetativo sino también en el posible efecto sobre la calidad del fruto. El presente trabajo tiene como objetivo estudiar el efecto de la presencia de nematodos (Meloidogyne incognita) y del uso de injertos (Cucumis metuliferus y Aligator) en el contenido de compuestos bioactivos en melón Cataloupe (Cucumis melo var. cantalupensis) variedad Paloma y tomate (Solanum lycopersicum) variedad Durinta cultivados en rotación en invernadero. Los parámetros analizados fueran el ácido ascórbico, compuestos fenólicos, carotenoides y la capacidad antioxidante de los compuestos hidrofílicos. Se ha constatado que la presencia de nematodos en plantas injertadas de melón Cantaloupe hace disminuir la capacidad antioxidante. En el cultivo de verano, en poblaciones elevadas, el contenido de compuestos fenólicos y carotenos también se reduce tanto en plantas injertadas como no injertadas. En el caso del tomate no se aprecia una mejora por la utilización del injerto. De todas maneras los cambios observados en el contenido de compuestos bioactivos, debidos a la presencia de nematodos, no suponen un cambio en el valor nutricional de ambos frutos. |
Matèries:
|
-Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria agroalimentària::Agricultura::Producció vegetal -Muskmelon -àcid ascòrbic -Compostos fenòlics -Carotens i capacitat antioxidant. -Nematodes fitoparàsits |
Drets:
|
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/es/ |
Tipus de document:
|
Projecte/Treball fi de carrera o de grau |
Publicat per:
|
Universitat Politècnica de Catalunya
|
Compartir:
|
|