'Brexit' : Effects and Consequences for Ireland and Northern Ireland
Nelson Hosey, Anthony Charles

Publicació: Centre de Documentació Europea - Universitat Autònoma de Barcelona 2017
Descripció: 38 p.
Resum: The aim of this study is to analyze the potential implications of the United Kingdom's exit from the European Union on both Northern Ireland and the Republic of Ireland. While, this remains, the UK's only land border and was a source of contention for decades, it has only played a minor role in the debate on EU membership. Yet the region is particularly vulnerable to a more restrictive future partnership, in terms of both its economy and the potential for social conflict. A year after the referendum, there is still much uncertainty on what Brexit will mean for both Irelands.
Resum: L'objectiu d'aquest estudi és analitzar les implicacions que tindria la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, tant a Irlanda del Nord com en la República d'Irlanda. Encara sent l'única frontera terrestre que té el Regne Unit, a més d'un punt de conflicte durant molts anys, solament ha tingut un rol menor al debat sobre la pertinença a la UE. La regió, no obstant això, és particularment vulnerable a una relació futura més restrictiva, tant econòmicament com en el potencial per a conflicte social. Un any després del referèndum, encara hi ha molta incertesa en el que "Brexit" suposarà per a ambdues Irlandes.
Resum: El objetivo de este estudio es analizar las implicaciones que tendría la salida del Reino Unido de la Unión Europea, tanto en Irlanda del Norte como en la República de Irlanda. Aún siendo la única frontera terrestre que tiene el Reino Unido, además de un punto de conflicto durante muchos años, solamente ha tenido un rol menor al debate sobre la pertenencia a la UE. La región, sin embargo, es particularmente vulnerable a una relación futura más restrictiva, tanto económicamente como en el potencial para conflicto social. Un año después del referéndum, todavía hay mucha incertidumbre en el que "Brexit" supondrá para ambas Irlandes.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Anglès
Col·lecció: Institut Universitari d'Estudis Europeus. Màster Universitari en Integració Europea. Quaderns de recerca (Bellaterra)
Pla d'estudis: Quaderns de recerca (Bellaterra) ; 39
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Unió Europea -- Gran Bretanya ; Irlanda del Nord ; Irlanda -- Política i govern



38 p, 665.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2017-10-16, darrera modificació el 2022-10-22



   Favorit i Compartir