Política de seguridad y antiterrorista en la UE. Navegando entre la seguridad colectiva y la protección de los derechos humanos
Amat Blai, Aina

Publicació: Facultat de Dret - Universitat Autònoma de Barcelona 2017
Descripció: 47 p.
Resum: La política antiterrorista de la Unió Europea va començar a desenvolupar-se després dels atemptats d'11 de setembre de 2001. La seva evolució ha estat altament influenciada no només per l'11-S sinó també per les posteriors onades d'atemptats sobre el sol europeu, les quals han anat seguides de diverses modificacions de la política antiterrorista de la Unió fins arribar a la normativa actual. Aquest treball centra els seus objectius en l'anàlisi de la política de seguretat i antiterrorista en el marc de l'Espai de Llibertat, Seguretat i Justícia i les possibles contradiccions amb el respecte als drets humans.
Resum: La política antiterrorista de la Unión Europea empezó su desarrollo después de los atentados de 11 de septiembre de 2001. Su evolución se ha visto altamente influenciada no solo por el 11-S sino también por las posteriores olas de atentados en suelo europeo a las cuales han seguido varias modificaciones en la política antiterrorista de la Unión hasta llegar a la normativa actual. Este trabajo centra sus objetivos en el análisis de la política de seguridad y antiterrorista en el marco del Espacio de Libertad, Seguridad y Justicia y las posibles contradicciones respeto a los derechos fundamentales.
Resum: The anti-terrorist policy of the European Union began to develop after the attacks of September 11, 2001. Its evolution has been strongly influenced not only by 11-S but also by subsequent waves of attacks on the European sun, which have been followed by various modifications of the Union's anti-terrorism policy to the current regulations. This work focuses its objectives on the analysis of the security and anti-terrorism policy within the framework of the Area of Freedom, Security and Justice and possible contradictions with respect for human rights.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Institut Universitari d'Estudis Europeus. Màster Universitari en Integració Europea. Quaderns de recerca (Bellaterra)
Pla d'estudis: Quaderns de recerca (Bellaterra) ; 38
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Seguretat de l'Estat -- Unió Europea ; Drets humans -- Unió Europea ; Terrorisme -- Unió Europea



47 p, 705.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2017-10-16, darrera modificació el 2022-10-22



   Favorit i Compartir