Abstract:
|
L’objectiu d’aquest projecte és avaluar les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) d’un esdeveniment. Com a cas d’estudi ens centrarem en la coneguda festa de Sant Albert celebrada, aquest curs, el divendres dia 18 de Novembre al Campus Universitari d’Igualada (UPC). El procediment que s’ha seguit ha estat el següent: identificar la informació que es necessita, recollir la informació de la festa, càlcul de la petjada de carboni i discussió dels resultats. La informació necessària per a realitzar aquest estudi s’ha obtingut a través de qüestionaris, dades de treball de camp i informació bibliogràfica (aquesta última especialment per a trobar factors d’emissió).
Un cop obtinguda la petjada de carboni, que és la mesura de la totalitat dels gasos d’efecte hivernacle (GEH) emesos, de l’esdeveniment s’han fet propostes de millora per tal de disminuir aquestes emissions en les pròximes edicions.
Finalment, es discuteix la precisió i exactitud de la metodologia emprada fent èmfasi en com es calculen els factors d’emissió, tenint en compte tot el cicle de vida del producte. Es veu com el factor d’emissió calculat per un producte pot tenir diferents valors en funció de les característiques específiques d’aquest producte, del seu procés de fabricació i de les consideracions que s’hagin tingut en compte per calcular-lo. Per tant, el valor de petjada de carboni d’un esdeveniment no s’ha d’agafar com a valor exacte, sinó com a valor aproximat que té un objectiu de millora. |