Abstract:
|
En el present projecte es realitza un estudi de viabilitat econòmica d’una planta
d’elaboració d’oli d’oliva a Esparreguera (Barcelona).
Per dur a terme l’estudi econòmic primerament hem realitzat l’estudi de les majors zones
de superfície d’oliveres (on hi tenim uns terrenys) i de productors d’oli d’oliva a la zona, per
després ubicar la nau on ens instal·larem. També hem realitzat l’estudi dels diferents mètodes
per l’obtenció d’oli d’oliva i els seu residus amb els avantatges i inconvenients de cada
mètode, per escollir-ne el més adequat. Posteriorment, hem realitzat el dimensionat i disseny
de la línia productiva d’oli d’oliva contactant amb diferents proveïdors per assessorar-nos.
Pels càlculs tenim tres procedències diferents de kg d’olives a molturar provinents del
servei de molturació, d’olives pròpies recol·lectades i d’olives comprades. Dins de cada
procedència hem formulat tres escenaris diferents a partir dels kg d’olives, de menys a més
favorable. Sumant els kg d’olives dels mateixos escenaris de cada procedència s’obtenen les
tres hipòtesis. Amb aquestes hipòtesis es calculen els ingressos i despeses de la planta
produïts per a després calcular els beneficis.
Una vegada obtinguts els càlculs es realitza l’estudi econòmic amb els paràmetres de PRI,
VAN i TIR, per a determinar la viabilitat del projecte.
Per dur a terme el projecte ens hem posat en contacte amb almàsseres de la zona,
proveïdors de línies d’extracció, proveïdors d’accessoris de la línia, gestors, recol·lectors
d’olives i amb empresa gestora de residus de pinyolada humida. |