Abstract:
|
Els departaments de producció en la industria de productes de gran consum
necessiten reduir els seus costos per continuar sent competitius en el mercat. Les pèrdues
associades a la qualitat del producte, així com les mermes que es generen en els processos
de producció d’envasos plàstics, és una de les principals oportunitats per aconseguir aquesta
millora de la competitivitat. L’objectiu d’aquest projecte és implementar una estratègia de
control de processos que ens permeti reduir les fonts de variabilitat en un procés d’extrusió i
bufat d’envasos plàstics, per tal de millorar la qualitat dels productes i l’eficiència del procés
a fi de reduir els costos de producció.
Els passos en els que està estructurat aquest projecte són els següents:
Ø Una anàlisi de la situació actual de l’unitat de fabricació d’envasos plàstics que
s’estudiarà, en el qual es descriu la tecnologia, els materials i els principals punts
del procés de transformació per entendre el marc d’aplicació del projecte.
Ø Una explicació de la metodologia emprada per establir una estratègia de control
de processos pas a pas i la seva implementació a la unitat de fabricació amb
l’anàlisi dels principals problemes que existeixen actualment en aquesta unitat.
Ø Una anàlisi dels principals problemes que existeixen a la unitat de bufat, i
l’elaboració d’un pla d’acció que permeti disminuir les pèrdues de qualitat, reduir
les mermes i millorar l’eficiència del procés de fabricació. En cada cas es fa una
avaluació de les implicacions econòmiques del pla de millora així com dels
beneficis obtinguts.
Es conclou que amb la implementació d’aquesta estratègia de control de processos
i la posada en marxa de les millores identificades durant aquest projecte, s’aconsegueix una
millora substancial dels resultats de qualitat, la reducció de mermes del procés productiu i
una millora de l’eficiència i la productivitat del departament. A més, es crea una atmosfera
de millora continua per assegurar la sostenibilitat dels resultats obtinguts. |