Fer Memòria : un paper a l'arxiu. A partir de la recerca sobre Pere Valls Lafita
Valls Pérez, Oriol
Alberch i Fugueras, Ramon, 1951-, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents

Publicació: Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents 2016
Descripció: 98 p.
Resum: Els arxius són els organismes que custodien la documentació generada per les activitats humanes. Enregistren la Memòria de les societats. En el present treball es vol demostrar com d'important és aquesta funció dels arxius i com és d'imprescindible que la preservació vagi lligada a la difusió. Difondre la Memòria continguda en els arxius és un servei que dóna beneficis a la ciutadania i que a la vegada té un retorn pels propis arxius. A través de la recerca d'un soldat republicà desaparegut durant la Guerra Civil Espanyola ens acostarem al paper dels arxius en la recuperació de la Memòria democràtica i de les víctimes de crims contra la humanitat.
Resum: Los archivos son los entes que custodian la documentación producida por las actividades humanas. Registran la Memoria de las sociedades. En el presente estudio se pretende demostrar la importancia de esta función de los archivos, la cual es imprescindible que vaya acompañada de la difusión. Difundir la Memoria que contienen los archivos es un servicio que da beneficios a la ciudadanía y a la vez tiene un retorno hacia los propios archivos. A partir de la búsqueda de un soldado republicano que desapareció durante la Guerra Civil Española, nos acercaremos al papel de los archivos en la recuperación de la Memoria democrática y de las víctimas de crímenes contra la humanidad.
Resum: Archives are the institutions that preserve the documents produced by the human activities. They record the Memory of societies. This study pretends to explain that preservation of the Memory is a main function in the archives, but it has to be accompanied by the public diffusion. The publication of the records is an act that produces benefits to citizens and also to archives themselves. Through the search about a republican soldier who disappeared during the Spanish Civil War, we will approach to the role of archives in recovering democratic Memory and the Memory of the victims of crimes against humanity.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Arxivística i Gestió de Documents [4312208]
Col·lecció: Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents. Treballs fi de màster i de postgrau
Pla d'estudis: Màster Universitari en Arxivística i Gestió de Documents [996]
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Valls Lafita, Pere ; Biografia ; Víctimes de guerra ; Barcelona ; Memòria històrica ; Fons d'arxius



98 p, 13.3 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents. Treballs de recerca

 Registre creat el 2017-01-23, darrera modificació el 2023-11-21



   Favorit i Compartir