El tractament arxivístic dels fons d'artistes. Una aplicació pràctica : l'Estudi Pilarín Bayés
García López, Sara
Perpinyà i Morera, Remei, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Catalana)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents

Publicació: Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents 2016
Descripció: 107 p.
Resum: El tema d'estudi d'aquest treball de recerca és la reflexió sobre l'aplicació del tractament arxivístic als fons documentals d'artistes a partir de la cerca bibliogràfica i la investigació portada a terme a l'Estudi Pilarín Bayés. A partir d'aquestes dades es realitza la proposta d'un sistema de classificació, descripció i conservació del fons de l'autora. L'objectiu principal d'aquest treball és oferir una proposta de millora de l'organització del fons documental d'una artista a través del tractament integral de la documentació, independentment del seu suport. El fons documental està constituït principalment per documents textuals i gràfics; llibres, pintures i dibuixos de diferents formats i suports. Segons la seva tipologia el document tindrà uns requeriments específics de tractament per tal de proposar solucions integradores. Paraules clau: Arxivística; fons personals; Pilarín Bayés; fons d'artistes; dibuixos; documents iconogràfics; tractament arxivístic; descripció arxivística; classificació.
Resum: El tema de estudio de este trabajo de investigación es la reflexión sobre la aplicación del tratamiento archivístico en los fondos documentales de artistas a partir de la búsqueda bibliográfica y la investigación llevada a cabo en el Estudio Pilarín Bayés. A partir del análisis de estos datos se realiza la propuesta de un sistema de clasificación, descripción y conservación para el fondo de la autora. El objetivo principal de este trabajo es ofrecer una propuesta de mejora en la organización del fondo documental de una artista a través del tratamiento integral de la documentación, independientemente de cual sea su soporte. El fondo documental está constituido principalmente por documentos textuales y gráficos; libros, pinturas y dibujos de diferentes formatos y soportes. Según su tipología el documento tendrá unas necesidades específicas de tratamiento y será necesario proponer soluciones integradoras para todos los tipos de documentación. Palabras clave: Archivística; fondos personales; Pilarín Bayés; fondos de artistas; dibujos; documentos iconográficos; tratamiento archivístico; descripción archivística; clasificación.
Resum: The study theme of this research is the archival processing implementation of artists' fonds, based on both desk review and the research by Pilarín Bayés Studio. Consequently, these data led to a proposal of a classification, description and conservation system for the author's fonds. This projects aims to improve an artist's documentary fond organisation by redefining and restructuring its integral processing of documentation, regardless of its form and medium. The documentary fonds mainly consists of text and graphic documents; books, paintings and drawings in diverse formats. Depending on its typology, the document treatment will feature certain requirements in order to propose overarching solutions. Keywords: Archives; personal fonds; Pilarín Bayés; artist's fonds; drawings; graphic documents; archival methods; archival description; classification.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Arxivística i Gestió de Documents [4312208]
Col·lecció: Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents. Treballs fi de màster i de postgrau
Pla d'estudis: Màster Universitari en Arxivística i Gestió de Documents [996]
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Estudi Pilarín Bayés ; Arxiu ; Artistes ; Fons documentals



107 p, 2.0 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents. Treballs de recerca

 Registre creat el 2016-11-16, darrera modificació el 2022-07-09



   Favorit i Compartir