La presunción de inocencia en la UE : las novedades aportadas por la Directiva 2016/343
Liáñez Fullana, Mireia

Publicació: Centre de Documentació Europea - UAB 2016
Descripció: 45 p.
Resum: En el presente trabajo se efectuará el estudio del derecho a la presunción de inocencia, el cual forma parte de los derechos procesales de sospechosos o acusados. El estudio se centrará en la regulación de este derecho en el ámbito comunitario y, más concretamente, en el análisis de la reciente Directiva 2016/343, que refuerza ciertos aspectos de la presunción de inocencia. Veremos si la mencionada Directiva cumple con el objetivo de reducir las infracciones de este derecho y, sobre todo, con el cometido de mejorar la confianza mutua entre los Estados Miembros.
Resum: Al present treball s'efectuarà l'estudi del dret a la presumpció d'innocència, el qual forma part dels drets processals de sospitosos o acusats. L'estudi es centrarà en la regulació d'aquest dret a l'àmbit comunitari i, més concretament, en l'anàlisi de la recent Directiva 2016/343, que reforça certs aspectes de la presumpció d'innocència. Veurem si la mencionada Directiva acompleix amb l'objectiu de reduir les infraccions d'aquest dret i, sobretot, amb la comesa de millorar la confiança mútua entre els Estats Membres.
Nota: Tutora: Dra. Mirentxu Jordana Santiago
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Institut Universitari d'Estudis Europeus. Màster Universitari en Integració Europea. Quaderns de recerca (Bellaterra)
Pla d'estudis: Quaderns de Recerca (Bellaterra) ; 35
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Cooperació judicial ; Unió Europea ; Dret processal ; Presumpció d'innocència



45 p, 505.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2016-09-16, darrera modificació el 2022-07-09



   Favorit i Compartir