Gestió aeronàutica en condicions meteorològiques adverses
Porras Alegre, Ignasi
Moreno Ortiz, Romualdo, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Telecomunicació i Enginyeria de Sistemes)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2016
Descripció: 76 p.
Resum: L'objectiu del treball és estudiar la situació dels serveis meteorològics en el món de l'aviació així com demostrar la importància d'aquests per a una gestió aeronàutica segura i eficient. Està estructurat en tres blocs principals. En primer lloc, es fa un anàlisi del servei meteorològic en el món de l'aviació. Aquest estudi es centra tan a nivell nacional com a nivell internacional. Es presenten quins són els organismes que regeixen aquest servei així com els productes que es faciliten als diferents usuaris finals per a una navegació eficient i segura. La segona part tracta dels fenòmens meteorològics que afecten a l'aviació. Es fa un repàs general de quines són les variables meteorològiques més determinants a l'hora de gestionar tot el que engloba una operació. Per finalitzar, s'ha analitzat un cas d'estudi referent al pronòstic meteorològic del dia 7 d'octubre de 2015 realitzat amb el model numèric de predicció del temps, WRF, per tal de demostrar de l'importància dels serveis meteorològics en el camp de l'aviació per tal de gestionar d'una manera eficaç i segura situacions meteorològiques adverses.
Resum: El objetivo del trabajo es estudiar la situación de los servicios meteorológicos en el mundo de la aviación así como demostrar la importancia de estos para una gestión aeronáutica segura y eficiente. Está estructurado en tres bloques principales. En primer lugar, se hace un análisis del servicio meteorológico en el mundo de la aviación. Este estudio se centra tanto a nivel nacional como a nivel internacional. Se presentan cuáles son los organismos que rigen este servicio así como los productos que se faciliten a los diferentes usuarios finales para una navegación eficiente y segura. La segunda parte trata de los fenómenos meteorológicos que afecten a la aviación. Se hace un repaso general de cuales son las variables meteorológicas más determinantes en el momento de gestionar todo lo que engloba una operación. Para finalizar, se ha analizado un caso de estudio referente al pronóstico meteorológico del día 7 de octubre de 2015 realizado con el modelo numérico de predicción del tiempo, WRF, para demostrar la importancia de los servicios meteorológicos en el campo de la aviación para gestionar de una manera eficaz y segura situaciones meteorológicas.
Nota: Bibliografia
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Màster en Gestió Aeronàutica [4313785]
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Projectes i treballs de final de carrera. Gestió Aeronàutica
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Aeronàutica ; Aparells i instruments ; Aviació ; Mesures de seguretat ; Serveis meteorològics



76 p, 5.5 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2016-07-22, darrera modificació el 2022-07-09



   Favorit i Compartir