Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/259725

El projecte educatiu d’un CRAE: una experiència de construcció participativa
El proyecto educativo de un CRAE: una experiencia de construcción participativa;
The Educational Project of a CRAE: an experience of participatory construction
Rodriguez, Montse; Marzo, Teresa; Coscolla, Rosa
Universitat Ramon Llull. Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés
In 1971 the Fundació Fàtima opened a centre for children in the neighbourhood of El Carmel, and this is now a Residential Educational Action Centre (CRAE: Centre Residencial d’Acció Educativa). The extension of the age range, originally children in the 0-5 years group and then up to age 12, led to the implementation of a new model of organization and pedagogical practice, making it necessary to review and update the Centre Educational Programme (PEC: Programa Educatiu de Centre). The Centre’s management entrusted this task to the Consulting and Studies team at the Fundació Pere Tarrés, with a view to supporting the development of a document based on the reflection and the empowerment of the Centre’s educators. The PEC thus proved to be a perfect theme for initiating a participatory dynamic in the ongoing construction and reconstruction of the Educational Project of the Llar Infantil Fàtima.
En 1971 la Fundación Fàtima inauguró un centro para atender a niños/as en el barrio del Carmelo. Actualmente es un Centro Residencial de Acción Educativa (CRAE). La ampliación de la franja de edad en los niños atendidos, originariamente de 0 a 5 años y posteriormente hasta los 12 años, tuvo como consecuencia la aplicación de un modelo organizativo y de práctica pedagógica, por lo que fue necesario revisar y actualizar el Programa Educativo de Centro (PEC). La Dirección de la Llar encargó esta tarea al área de Consultoría y Estudios de la Fundación Pere Tarrés, con el objetivo de dar soporte a la elaboración de un documento asentado sobre unas bases de reflexión y apoderamiento del equipo de educadores. Así, el PEC es convertiría en un eje temático perfecto para iniciar una dinámica participativa en la construcción continua del Proyecto Educativo de la Llar Infantil Fàtima.
L’any 1971 la Fundació Fàtima va inaugurar un centre per atendre infants al barri del Carmel. Actualment és un Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE). L’ampliació de la franja d’edat en els infants atesos, originàriament de 0 a 5 anys i posteriorment fins a 12 anys, va tenir com a conseqüència l’aplicació d’un model nou organitzatiu i de pràctica pedagògica, per la qual cosa va ser necessari revisar i actualitzar el Programa Educatiu de Centre (PEC). La Direcció de la Llar va encarregar aquesta tasca a l’àrea de Consultoria i Estudis de la Fundació Pere Tarrés, amb l’objectiu de donar suport a l’elaboració d’un document assentat sobre unes bases de reflexió i apoderament de l’equip d’educadores. Així el PEC es convertia en un eix temàtic perfecte per iniciar una dinàmica participativa en la construcció i re-construcció contínua del Projecte Educatiu de la Llar Infantil Fàtima.
2015-07-01
36 - Benestar i problemes socials.Treball social. Ajuda social. Vivenda. Assegurances
Programa educatiu de centre
CRAE
Participació
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc/3.0/es/
© L'autor/a
15 p.
Article
Article - Published version
Universitat Ramon Llull. Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés
Educació social: revista d'intervenció socioeducativa, Núm 60
         

Full text files in this document

Files Size Format Description
CRAE_CAT_0715.pdf 1.180 MB PDF Versió en català
CRAE_CS_0715.pdf 997.8 KB PDF Versió en castellà

Show full item record

Related documents

Other documents of the same author

Sala Roca, Josefina; Arnau-Sabatés, Laura; Jariot, Mercè; Marzo, Teresa; Urrea, Aida; Ortega, Daniel
Muñoz, José; Ballester, Maria Rosa; Antonijoan, Rosa Maria; Gich, Ignasi; Rodriguez, Montse; Colli, Enrico; Gold, Silvia; Krolewiecki, Alejandro J.
Muñoz, José; Ballester, Maria Rosa; Antonijoan, Rosa Maria; Gich, Ignasi; Rodriguez, Montse; Colli, Enrico; Gold, Silvia; Krolewiecki, Alejandro J.
 

Coordination

 

Supporters