Cribatge de simptomatologia depressiva en població universitària catalana : associació amb perfil de personalitat i branca de coneixement dels estudis cursats
Tasa-Vinyals, Elisabet
Antonijoan Arbós, Rosa Ma., , dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Farmacologia, de Terapèutica i de Toxicologia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Psicologia

Data: 2013
Descripció: 76 p.
Resum: La simptomatologia depressiva és una problemàtica incapacitant i freqüent en la població dels països occidentalitzats, tot i que existeix notable disparitat entre les xifres aportades per diferents treballs. Al nostre entorn, a més, no ha estat estudiada en població universitària. La relació de la simptomatologia depressiva amb determinats trets de personalitat, fonamentalment el neuroticisme, ha estat reportada àmpliament en la literatura; tanmateix, no existeixen estudis recents en el nostre entorn, i també hi ha incertesa en la relació entre personalitat i tipologia d'estudis universitaris. Estudi descriptiu transversal amb una mostra de 156 estudiants de primer curs de les branques de coneixement d'enginyeries, humanitats, ciències socials i ciències de la salut de la Universitat Autònoma de Barcelona, els quals han estat avaluats amb el Beck Depression Inventary (BDI) i el test de personalitat NEO PI-R.
Resum: Depressive symptoms are a common and disabling problem in the population of westernized countries, although there is considerable disparity between the figures provided by different works. In our environment, moreover, university population has not been studied. The relationship of depressive symptoms with certain personality traits, neuroticism, basically, has been widely reported in the literature, however, there are not recent studies in our environment and there is uncertainty about the potential relationship between personality and type of university studies. Cross-sectional study with a sample of 156 first-year students in the areas of engineering, humanities, social sciences and health sciences at the Universitat Autónoma de Barcelona (Autonomous University of Barcelona), who have been assessed with Beck Depression Inventary (BDI) and the personality test NEO PI-R.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Recerca en Psicologia Clínica i de la Salut [4316222]
Col·lecció: Facultat de Psicologia. Màster Oficial en Investigació Clínica Aplicada a les Ciències de la Salut
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Personalitat ; Avaluació



76 p, 8.7 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Psicologia. TFM

 Registre creat el 2015-01-14, darrera modificació el 2022-07-09



   Favorit i Compartir