To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/10609/36842

Carola Milà i la felicitat de ser una dona : La teoria feminista de Maria Aurèlia Capmany en 'Feliçment, jo sóc una dona'
Castellano Más, María Aurora
Universitat Oberta de Catalunya; Julià Capdevila, Lluïsa
Aquest treball presenta una anàlisi textual de l'obra de Maria Aurèlia Capmany 'Feliçment, jo sóc una dona'. D'una banda, a través d'una breu presentació de l'autora fins al moment de la publicació de l'obra i, d'una altra, d'una síntesi del feminisme a Catalunya, l'autora del treball ens apropa a les teories feministes que Capmany aboca en la seva novel·la, fet que representa un punt d'inflació en la seva trajectòria novel·lística. L'anàlisi textual ens permet apropar-nos al concepte d'identitat femenina i a la seva construcció, així com relacionar-lo amb les teories feministes més recents.
Este trabajo presenta un análisis textual de la obra de Maria Aurèlia Capmany 'Feliçment, jo sóc una dona'. Por un lado, a través de una breve presentación de la autora hasta el momento de la publicación de la obra y, por otro, de una síntesis del feminismo en Cataluña, la autora del trabajo nos acerca a las teorías feministas que Capmany vierte en su novela, lo que representa un punto de inflación en su trayectoria novelística. El análisis textual nos permite acercarnos al concepto de identidad femenina y a su construcción, así como relacionarlo con las teorías feministas más recientes.
Bachelor thesis for the Catalan Language and Literature program on Catalan Philology.
-Maria Aurèlia Capmany
-feminisme
-identitat de gènere
-Maria Aurèlia Capmany
-feminismo
-identidad de género
-Maria Aurèlia Capmany
-feminism
-gender identity
-Feminism in literature -- TFG
-Feminisme en la literatura -- TFG
-Feminismo en la literatura -- TFG
Aquests materials docents de la UOC estan subjectes a una llicència de Reconeixement-NoComercial- SenseObraDerivada 3.0 de Creative Commons. Podeu copiar-los, distribuir-los i comunicar-los públicament sempre que en citeu els autors, la institució que els impulsa (UOC), no en feu un ús comercial i no en feu obra derivada.
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
Bachelor Thesis
Universitat Oberta de Catalunya
         

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters