Análisis de la Garantía de Origen como mecanismo de cambio hacia un sector eléctrico más sostenible
Molina Ferret, Ricard
Parés, Marc, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Títol variant: Análisis del sistema de garantías de origen en el sector eléctrico español
Títol variant: Garantía de Origen : mecanismo de cambio hacía un sector eléctrico sostenible
Títol variant: Análisis de la Garantía de Origen en el sector eléctrico español
Data: 2014
Descripció: 168 p.
Resum: La Garantía de Origen, como sistema de certificación de electricidad en función de su origen, fue introducida en España en 2007 y abrió la posibilidad de comercializar y consumir electricidad procedente únicamente de fuentes renovables. Resulta interesante abordar la evolución y el estado actual de este instrumento desde distintas aproximaciones para entender que potencial tiene para provocar cambios en los mecanismos de producción, comercialización y consumo de la electricidad encaminados a hacer el sector más sostenible. Este proyecto muestra como la Garantía incide sobre los patrones de la comercialización y el consumo de la electricidad y, a partir de ahí, es capaz de inducir cambios importantes en la estructura del sector eléctrico haciendo depender más de las fuentes renovables y menos de los combustibles fósiles.
Resum: La Garantia d'Origen, entès com un sistema de certificació de l'electricitat en funció del seu origen, va ser introduïda a Espanya el 2007 i va fer possible comercialitzar i consumir electricitat procedent únicament de fonts renovables. Resulta interessant estudiar l'evolució i l'estat actual d'aquest instrument des de diferents aproximacions per entendre el potencial de la Garantia per provocar canvis en els mecanismes de producció, comercialització i consum de l'electricitat encaminats a fer el sector més sostenible. Aquest projecte mostra la forma com la Garantia incideix sobre els patrons de la comercialització i del consum de l'electricitat i, a partir d'aquí, és capaç d'induir canvis importants en l'estructura del sector elèctric fent-lo dependre més de les fonts renovables i menys dels combustibles fòssils.
Resum: The Guarantee of Origin, as electricity certification system according to its origin, was introduced in Spain in 2007 and gave the chance of selling and consuming only renewable sources electricity. It is interesting to analyze the evolution and current state of the instrument from different approaches to understanding how the Guarantee can cause changes in the production, marketing and consumption mechanisms of electricity aimed at making the sector more sustainable. This project shows the way the Guarantee affects the patterns of trade and consumption of electricity and how it is able to induce significant changes in the structure of the electricity sector making said sector depend more on renewables sources and less on fossils energy sources.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: Treball final de grau
Matèria: Energia elèctrica ; Aspectes legals ; Espanya ; Fonts d'energia renovables ; Desenvolupament sostenible



Resum
12 p, 418.4 KB

Projecte
168 p, 3.6 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2014-07-04, darrera modificació el 2022-11-16



   Favorit i Compartir