Hadoop : processament distribuït de gran volum de dades en el núvol d'Apache
Arcarons Arqué, Adriá
Pujol Capdevila, Jaume, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2014
Descripció: 93 p.
Resum: Avui en dia es genera un volum increïble de dades de diferents tipus i que provenen de multitud d'orígens. Els sistemes d'emmagatzematge i processament distribuït són els elements tecnològics que fan possible capturar aquest allau de dades i permeten donar-ne un valor a través d'anàlisis diversos. Hadoop, que integra un sistema d'emmagatzematge i processament distribuïts, s'ha convertit en l'estàndard de-facto per a aplicacions que necessiten una gran capacitat d'emmagatzematge, inclús de l'ordre de desenes de PBs. En aquest treball farem un estudi de Hadoop, analitzarem l'eficiència del seu sistema de durabilitat i en proposarem una alternativa.
Resum: Hoy en día se genera un volumen increíble de datos de diferentes tipos y que proceden de multitud de orígenes. Los sistemas de almacenamiento y procesado distribuidos son los elementos tecnológicos que hacen posible capturar esta avalancha de datos y permiten extraer un valor de ellos a través de diferentes tipos de análisis. Hadoop, que integra un sistema de almacenaje y procesado distribuidos, se ha convertido en el estándar de-facto para aplicaciones que necesitan una gran capacidad de almacenaje, incluso del orden de decenas de PBs. En el presente trabajo realizaremos un estudio de Hadoop, analizaremos la eficiencia de su sistema de durabilidad, y propondremos una alternativa.
Resum: Nowadays, the amount of data generated, which comes from various sources, is overwhelming. Distributed storage systems are the technological solution that make possible to capture this avalanche of data and to obtain a value from it. Hadoop, which offers a distributed storage and processing systems, has become the de-facto standard for applications that seek for a big storage capacity, even in the order of tens of PBs. In the present work, we'll study Hadoop, we'll analyze its durability system's efficiency and we will propose an alternative to it.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Català
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria Tècnica en Informàtica de Sistemes
Document: Treball final de grau
Matèria: Cloud computing ; Computació en núvol



93 p, 5.3 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2014-04-16, darrera modificació el 2022-07-09



   Favorit i Compartir