Efecte del tipus d'embassament en el règim de cabals mínims a la conca del riu Ebre
Garrigó, Marc
Folch, Albert, dir. (Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Enginyeria del Terreny, Cartogràfica i Geofísica)
Quer i Sardanyons, Lluís (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Matemàtiques)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2013
Descripció: 86 p.
Resum: En el marc dels cabals ambientals o "ecològics", el coneixement de la regulació del règim de cabals mínims o baixos per part de les infraestructures hidràuliques pren especial importància. En aquest treball, es contrasta la hipòtesi de que la regulació del règim fluvial per part dels embassaments de regadiu i per part dels embassaments destinats a la producció d'energia hidroelèctrica produeix una alteració diferent en el règim de cabals mínims. Per fer-ho, es realitza l'anàlisi comparatiu del grau d'assoliment històric dels cabals mínims ecològics, determinats en el nou Pla de Conca de l'Ebre 2010-15, en 30 trams fluvials representatius de l'efecte d'aquests tipus d'embassaments. Els resultats obtinguts indiquen que la tipologia d'ús dels embassaments és determinant en la regulació dels cabals mínims. Els embassaments de reg produeixen una major alteració del règim de cabals mínims i presenten una diferent distribució i una major variabilitat intraanual en aquesta alteració que els embassaments hidroelèctrics.
Resum: En el marco de los caudales ambientales o "ecológicos", el conocimiento de la regulación del régimen de caudales mínimos o bajos por parte de las infraestructuras hidráulicas toma especial importancia. En éste trabajo, se contrasta la hipótesis de que la regulación del régimen fluvial por parte de los embalses de regadío y por parte de los embalses destinados a la producción de energía hidroeléctrica produce una alteración distinta en el régimen de caudales mínimos. Para ello, se realiza el análisis comparativo del grado de alcance histórico de los caudales mínimos ecológicos, determinados en el nuevo Plan de Cuenca del Ebro 2010-15, en 30 tramos fluviales representativos del efecto de éstos tipos de embalses. Los resultados obtenidos indican que la tipología de uso de los embalses es determinante en la regulación de los caudales mínimos. Los embalses de riego producen una mayor alteración del régimen de caudales mínimos y presentan una diferente distribución y una mayor variabilidad intraanual en dicha alteración que los embalses hidroeléctricos.
Resum: In the framework of environmental flows or "ecological" flows, the study of the regulation of low flow regime by hydraulic infrastructures acquires particular importance. In this paper, we test the hypothesis that hydroelectric dams and irrigation dams produce different alteration in the low flow regime. For this, we analyze the historical degree of accomplishment of the low ecological flows, which are determined by the new Ebro Basin Plan 2010-15, in 30 river stretches which are representatives of the effects of this kind of dams. The results show that typology of water use of dams turns out to be a decisive factor in the low flow regulation. Irrigation dams produce higher alteration in the low flow regime and have a different distribution and higher variability of this alteration within the year than hydroelectric dams.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: Treball final de grau
Matèria: Cabal (Hidrologia) ; Mesurament



Resum
9 p, 662.4 KB

Projecte
86 p, 5.2 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2014-02-14, darrera modificació el 2022-07-09



   Favorit i Compartir