Análisis, zonificación y manejo de la estación de monitorización Madre Selva
Subirana, Karla
Turull, Marta
Boada, Martí, 1949-, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Títol variant: Análisis, zonificación y manejo de la estación de monitorización Madre Selva (Costa Rica)
Data: 2013
Descripció: 131 p.
Resum: Este artículo es la síntesis del trabajo realizado en Costa Rica en la finca "Madre Selva" donde se encuentra una estación de monitoreo de aves. Los objetivos finales del proyecto son el análisis socioambiental, la zonificación de toda el área de la finca y el desarrollo de las vías y programas de manejo para que todas las actividades realizadas sean respetuosas con el medio ambiente. Madre Selva ocupa una superficie de 160ha y está situada en la "Reserva Forestal Los Santos" a una altura de 2600m. En esta superficie se han registrado un total de 200 especies diferentes de avifauna. Las dos actividades que se llevan a cabo son la monitorización como actividad científica y la ganadería como actividad económica. La razón por la cual se ha efectuado este estudio es la conservación del ecosistema para que las aves habiten en sus condiciones naturales y la actividad científica se realice de manera efectiva. La zonificación de Madre Selva refleja los diferentes usos del suelo y funciones del territorio. Concretamente, la finca ha quedado dividida en 7 zonas descritas con sus valores y sus correspondientes vías de manejo. Finalmente, se describen los programas de manejo que se llevan a cabo actualmente y se proponen nuevos programas así como propuestas de mejora. Se destaca la oportunidad de desarrollar nuevas actividades como la educación ambiental y el ecoturismo.
Resum: Aquest article és la síntesis del treball realitzat a Costa Rica a la finca "Madre Selva" on es troba una estació de monitorització d'aus. Els objectius finals del projecte foren l'anàlisi socioambiental, la zonificació de tota l'àrea de la finca i el desenvolupament de les vies i programes de gestió per tal de que totes les activitats realitzades siguin respectuoses amb el medi ambient. Madre Selva ocupa una superfície de 160 ha i està situada a la "Reserva Forestal Los Santos" a una alçada de 2600m. En aquesta superfície s'han registrat un total de 200 espècies diferents d'avifauna. Les dues activitats que es duen a terme son la monitorització d'aus com a activitat científica i la ramaderia com a activitat econòmica. La raó per la qual s'ha efectuat aquest estudi és la conservació de l'ecosistema per tal que les aus habitin en les seves condicions naturals i l'activitat científica es realitzi de manera efectiva. La zonificació de Madre Selva reflexa els diferents usos del sòl i funcions del territori. Concretament la finca ha quedat dividida en 7 zones descrites amb els seus valors i les corresponents vies de gestió. Finalment, es descriuen els programes de gestió que es duen a terme actualment i es proposen nous programes així com propostes de millora. Es destaca l'oportunitat de desenvolupar noves activitats com l'educació ambiental i l'ecoturisme.
Resum: This paper is the synthesis of a project made in Costa Rica, in "Madre Selva's" territory, where is found a bird monitoring station. Finals objectives of our project are the socioenvironmental analysis, the zoning of the whole area and the development of management programs in order to realize respectful activities with the environment. Madre Selva has 160ha and it's located in the "Reserva Forestal Los Santos" at 2600m above sea level. In this area 200 different species of bird's fauna have been registered. Bird monitoring as a scientific activity and stockbreeding as the economic one are the two activities performed in the area. This project goal is ecosystem conservation, in order to allow the birds live in their natural conditions and to permit scientific activity be realized in effective way. Madre Selva's zoning reflect the different land uses and territory functions. Specifically, the area has been divided in 7 zones, described with its values and its corresponding management programs. Finally, some management programs that are currently carried out are described and improvement proposals new programs and are proposed. It's emphasized the opportunity to develop new activities like environmental education and ecotourism.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: Treball final de grau
Matèria: Medi ambient ; Monitoratge ; Ocells ; Ecologia ; Costa Rica ; Parcs nacionals i reserves ; Educació ambiental ; Ecoturisme



14 p, 945.8 KB

Resum
11 p, 433.0 KB

Projecte
131 p, 3.6 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2014-02-12, darrera modificació el 2022-08-09



   Favorit i Compartir