Comparación ambiental en dos salas de cuidados intensivos neonatales de tercer nivel
Muñoz Mahamud, Blanca
Riverola de Veciana, Ana
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Infermeria
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2014
Descripció: 57 p.
Resum: Les Unitats de Cures Intensives Neonatals (UCIN) de tercer nivell solen estar afectades d'elevada contaminació acústica. L'objectiu era quantificar mitjançant un estudi observacional la intensitat de soroll en dues sales UCIN, sales A i B, destinades a nounats a terme i a prematurs, respectivament. Les mesures de soroll van efectuar-se simultàniament a les sales mitjançant sensors sense fils durant 24 hores en 4 dies. Les fluctuacions de soroll continu van ser inferiors a 5dB produint-se uns màxims de soroll transitori a la nit i aconseguint-se valors més elevats en sala A. El soroll a les sales sobrepassa els límits internacionalment recomanats.
Resum: Las Unidades de Cuidados Intensivos Neonatales (UCIN) de tercer nivel suelen estar afectadas de elevada contaminación acústica. El objetivo fue cuantificar mediante un estudio observacional, la intensidad de ruido en dos salas UCIN, salas A y B, destinadas a neonatos a término y a prematuros, respectivamente. Las medidas de ruido se efectuaron simultáneamente en ambas salas mediante sensores inalámbricos durante 24h en 4 días. Las fluctuaciones de ruido continuo fueron inferiores a 5dB produciéndose máximos de ruido transitorio por la noche y alcanzándose valores más elevados en sala A. El ruido en ambas salas sobrepasó los límites internacionalmente recomendados.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Infermeria [2500891]
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament d'Infermeria. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Soroll ; Contaminació



57 p, 1013.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2014-01-24, darrera modificació el 2022-07-09



   Favorit i Compartir