Biopsia percutánea de la interfase protésica : técnica para el aislamiento preoperatorio del microorganismo patógeno en casos de infección periprotésica crónica con aspirado articular "seco"
Corona Pérez-Cardona, Pablo S
Cáceres Palou, Enrique
Pigrau Serrellach, Carles
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2013
Descripció: 26 p.
Resum: El objetivo de este estudio es determinar la valía diagnóstica de una biopsia de interfase protésica (BIP) preoperatoria para aislar la bacteria en casos de infección periprotésica crónica con aspirado articular "seco". Para ello se realizó una revisión retrospectiva de 24 pacientes. Los resultados de los cultivos de la BIP se compararon con los resultados de los cultivos de las muestras intraoperatorias. La sensibilidad fue de un 88,2%, la especificidad del 100%, el valor predictivo positivo del 100% y el valor predictivo negativo del 77,9%. La eficacia global fue del 91,6%. La BIP resultó una prueba efectiva.
Resum: L'objectiu d'aquest estudi és determinar la vàlua diagnòstica d'una biòpsia d'interfase protèsica (BIP) preoperatòria per aïllar el bacteri en casos d'infecció periprotésica crònica amb aspirat articular "sec". Per a això es va realitzar una revisió retrospectiva de 24 pacients. Els resultats dels cultius de la BIP es van comparar amb els resultats dels cultius de les mostres intraoperatòries. La sensibilitat va ser d'un 88,2% l'especificitat del 100%, el valor predictiu positiu del 100% i el valor predictiu negatiu del 77,9%. L'eficàcia global va ser del 91,6%. La BIP va resultar una prova efectiva.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Investigació Clínica Aplicada en Ciències de la Salut [4312326]
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Màster en Investigació Clínica Aplicada en Ciències de la Salut
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Biòpsia ; Artrocentesi ; Articulacions ; Malalties



26 p, 8.6 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2014-01-24, darrera modificació el 2023-01-24



   Favorit i Compartir