Avaluació de l'aplicació de la biomassa produïda a la Vall d'Alinyà per la producció d'energia calorífica
Sunshine (Grup de recerca)
Aviñoa Yorio, Laura
León Molina, Ariadna
Montero Pérez, Esther
Saura Mas, Jordi
Boada, Martí, 1949- , tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
Casacuberta Arola, Núria, tut.
Duch Cortinas, Jordi, tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
Rieradevall, Joan, tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2013
Descripció: 149 p.
Resum: L'estudi analitza detalladament les energies que s'utilitzen actualment a la població d'Alinyà (Lleida, Catalunya, Espanya). Les energies més utilitzades amb fins calorífics provenen d'energies fòssils (95,3%). Aquest tipus d'energia, des de un punt de vista econòmic, és inviable donat l'augment continuat dels preus d'aquest tipus de combustibles. A més a més el petroli ha arribat al peak oil. Tenint en compte la delicada situació que viuen actualment els combustibles fòssils, en particular el petroli, fa pensar que el futur està encaminat a produir energia a partir d'altres fonts. Una bona opció és començar a utilitzar biomassa com a font energètica. La zona d'estudi presenta un stock de biomassa 8,4 vegades superior a la que es necessitaria a Alinyà per produir calor i ACS a totes les llars. Per això, en aquest estudi, s'estimen possibles escenaris on es podria aplicar la biomassa que es produeix a la Vall d'Alinyà. S'estima que les calderes individuals serien l'escenari més viable, ja que tècnicament són eficients i s'adeqüen a les característiques de les llars d'aquesta població. Posteriorment, es realitza un estudi de les emissions de CO2 i s'observa que, si s'utilitzés biomassa com a font energètica a Alinyà ,es reduirien 11,3 vegades (91,11%) les emissions de CO2.
Resum: Éste estudio analiza con detalle las energías que se utilizan actualmente en la población de Alinyà (Lleida, Cataluña, España). Las energías más usadas con fines caloríficos provienen de energías fósiles (95,3%). Estos tipos de energía, desde un punto de vista económico, son inviables dado el aumento continuado de precios de éste tipo de combustibles. Además, el petróleo ha llegado al peak oil. Teniendo en cuenta la delicada situación que viven actualmente los combustibles fósiles, en particular el petróleo, hace pensar que el futuro está encaminado a producir energía a partir de otras fuentes. Una buena opción es empezar a usar biomasa como fuente energética. La zona de estudio presenta un stock de biomasa 7,4 veces superior a la que se necesita en Alinyà para producir calor i ACS a todas les casas. Por eso, en éste estudio, se estiman posibles escenarios donde se podría aplicar la biomasa que se produce en la Vall de Alinyà. Se estima que las calderas individuales serían el escenario más viable, ya que técnicamente son eficientes i se adaptan a las características de las casas de la población. Posteriormente, se realiza un estudio de las emisiones de CO2 i se observa que, si se utilizase biomasa como fuente energética en Alinyà, se reducirían 11,3 veces (91,11%) les emisiones de CO2.
Resum: The present study (or document) analyzes in detail which energies are used nowadays in Alinyà town. Most used energies with heating purposes come from fossil forms of energy (95,3%). Those kinds of energies are economically unviable due to continual cost increases. Moreover, petroleum has reached the peak oil. Considering the sensitive situation fossil fuels are, particularly petroleum, suggest that future energy production will use other sources. A good option is begin with biomass as energy source. The area of study has a stock 8,4 times larger than needed to supply heat and sanitary hot water to Alinyà's homes. Therefore several scenarios to implement biomass produced in the Vall d'Alinyà, are evaluated in this study. Is foreseen that individual boilers would be the most feasible scenario due to their technical efficiency and adaptability to houses characteristics. Afterwards, a CO2 emission study it's made. Results evidence that if only biomass is used as energy source in Alinyà, CO2 emissions would be reduced 11,3 times (91,11%).
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: Treball final de grau
Matèria: Energia de la biomassa ; Alinyà (Vall) ; Combustibles fòssils ; Diòxid de carboni ; Aspectes ambientals ; Alt Urgell (Catalunya)



Annex, documentació
62 p, 6.1 MB

Annex, documentació
71 p, 7.9 MB

Resum
9 p, 151.5 KB

Projecte
149 p, 9.4 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2013-04-29, darrera modificació el 2022-07-09



   Favorit i Compartir