Valoración del insomnio, somnolencia diurna y fatiga inducida por anestesia
Sanjuan Villarreal, Tomás Alberto
Rius Cornadó, X., (Xavier), dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia)
Júdez Legaristi, Diego, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2013
Descripció: 50 p.
Resum: Aquest estudi tracta dels efectes dels anestèsics sobre els ritmes circadians y més concretament per a produir insomni, somnolència diürna i fatiga. Aquests símptomes es valoren amb escales validades (respectivament: Escala de la son de Epworth, escala de somnolència de Epworth i la escala de fatiga de Krupp). Es va realitzar en 30 pacients intervinguts de herniorrafia inguinal, als set dies es realitzava una enquesta (amb les escales abans esmentades). Contràriament al que esperàvem es va trobar una disminució en les puntuacions dels tests al postoperatori.
Resum: Este estudio indaga sobre los efectos de los anestésicos sobre ritmos circadianos y más concretamente para producir insomnio, somnolencia diurna y fatiga. Dichos síntomas se valoran con escalas validadas (respectivamente: escala de sueño de Epworth, escala de somnolencia de Epworth y escala de Krupp). Se realizo en 30 pacientes intervenidos de herniorrafia inguinal, a los que a los siete días de la cirugía se les encuestaba (con las escalas previamente mencionadas). Contrariamente a lo esperado se encontró una disminución en las puntuaciones de los test en el postoperatorio.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Cirurgia i Ciències Morfològiques [5600168]
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Cirurgia. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Anestèsia ; Efectes fisiològics



Treball de recerca
50 p, 416.5 KB

6 p, 68.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2013-04-15, darrera modificació el 2022-07-09



   Favorit i Compartir