Parámetros metabólicos y capacidad de respuesta al ejercicio en una población con síndrome de apnea-hipopnea del sueño (SAHS)
Molins Millan, Elena
Ruiz Manzano, J., dir.
Abad Capa, Jorge, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2013
Descripció: 15 p.
Resum: Se analiza el comportamiento metabólico y la capacidad de respuesta al esfuerzo de pacientes con SAHS según el grado de severidad. Para ello se introdujeron de forma consecutiva 32 pacientes con diagnóstico de SAHS. La población fue dividida según el IAH. Se estudiaron variables antropométricas, bioquímicas. La capacidad de respuesta al esfuerzo se realizó mediante ergoespirometría. Concluyendo que los pacientes con SAHS presentan alteraciones en la prueba de esfuerzo cardiopulmonar, reflejado en un menor consumo de oxígeno que se asocia de forma independiente con la edad, el tabaquismo y el IMC. No se han encontrado diferencias en variables metabólicas.
Resum: S'analitza el comportament metabòlic i la capacitat de resposta a l'esforç de pacients amb SAHS segons el grau de severitat. Es van introduir de forma consecutiva 32 pacients amb diagnòstic de SAHS. La població va ser dividida segons l'IAH. Es van estudiar variables antropomètriques, bioquímiques. La capacitat de resposta a l'esforç es va realitzar mitjançant ergoespirometria. Concloent que els pacients amb SAHS presenten alteracions a la prova d'esforç cardiopulmonar, reflexat en un menor consum d'oxígen que s'associa de forma independent amb l'edat, el tabaquisme i l'IMC. No es van trobar diferències en variables metabòliques.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Síndromes d'apnea del son, Cardiologia



15 p, 448.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2013-03-04, darrera modificació el 2023-10-06



   Favorit i Compartir