Estalvi energètic a la Vila Universitària 1 de la UAB : solucions tècniques i solucions socials
Romeu Escolà, Maria
Gabarrell Durany, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2012
Descripció: 101 p.
Resum: Catalunya és un país energèticament dependent d'altres països. A part d'això, la seva producció i el seu consum d'energia provenen de fonts no renovables. Catalunya queda molt lluny de la majoria de països europeus els quals tenen un desenvolupament molt avançat en quan l'explotació de les energies renovables. Segons estudis de l'IDAE i l'ICAEN a les llars espanyoles i catalanes, al voltant d'un 25% del consum d'energia és per part d'electrodomèstics i d'il·luminació. El present treball estima el consum energètic dels pisos a la Vila Universitària 1 i fer una proposta de reducció de consum per mitjà d'un canvi d'electrodomèstics. Aquesta proposta ha estat efectiva ja que el consum estimat es redueix un 50% aproximadament canviant alguns dels electrodomèstics que hi ha actualment per altres de més eficients. Alhora, s'ha dut a terme un concurs d'estalvi energètic juntament amb una campanya de sensibilització de la mateixa temàtica que també busca la disminució del consum energètic en els pisos i, resulta ser quelcom efectiu donat que hi ha hagut una reducció d'un 32% aproximadament en mitjana del consum energètic als pisos. Sembla ser molt important la conscienciació de la gent ja que permet reduir el consum energètic amb un cost econòmic zero.
Resum: Cataluña es un país energéticamente dependiente de otros países. A parte de esto, su producción y su consumo de energía provienen de fuentes no renovables. Cataluña queda muy lejos de la mayoría de países europeos que tienen un desarrollo muy avanzado en la explotación de energías renovables. Según estudios del IDAE y del ICAEN a los hogares españoles y catalanes alrededor de un 25% del consumo de energía es por parte de electrodomésticos y de iluminación. El presente trabajo estima el consumo energético de los pisos en Vila Universitaria 1 y hace una propuesta de reducción de consumo por medio de un cambio de electrodomésticos. Esta propuesta es efectiva ya que el consumo estimado se reduce en un 50% aproximadamente cambiando algunos de los electrodomésticos que hay actualmente por otros más eficientes. A la vez, se ha llevado a cabo un concurso de ahorro energético juntamente con una campaña de concienciación de la misma temática que también persigue la disminución del consumo energético en los pisos i resulta que es efectivo ya que hay una reducción de un 32% aproximadamente en mediana del consumo energético en los pisos. Parece ser muy importante la concienciación de la gente que permite reducir el consumo energético con un coste económico cero.
Resum: Catalonia is an energy-dependent country. Apart from this, its production and consumption of energy comes from non-renewable sources. Catalonia is far from most European countries, which are developing a very advanced production of renewable energy. According to studies of IDAE and ICAEN, Spanish and Catalan households, around 25% of energy consumption is due to light and appliances. This paper estimates the energy consumption of apartments in "la Vila" and a proposal to reduce consumption by an electrical change. This proposal is effective because the estimated consumption is reduced approximately a 50% by changing some of the appliances that are currently more efficient. Moreover, they conducted a competition for energy saving along with an awareness campaign on the same theme, which is also seeking a reduction of energy consumption in the flats and it was somewhat effective as there is a reduction of approximately 32% average energy consumption in the flats. Awareness seems to be very important because it allows people to reduce energy consumption with no cost.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: Treball final de grau
Matèria: Habitatges ; Consum d'energia ; Energia elèctrica ; Conservació ; Energia ; Edificis ; Estalvi ; Universitat Autònoma de Barcelona. Vila Universitària



Resum
10 p, 580.1 KB

Projecte
101 p, 4.3 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2013-01-28, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir