Europa hermafrodita
Amato, Giuliano

Títol variant: Jornades: "Els impactes de la Constitució Europea" 13-14 de gener de 2005
Publicació: Institut Universitari d'Estudis Europeus 2005
Descripció: 9 p.
Resum: Híbrid i hermafrodita són les paraules clau de la presentació. En els anys cinquanta, mitjançant un tractat internacional, vam crear una organització que, des del principi, no era només internacional, sinó alguna cosa més. Era un tractat internacional i, com a tal, afectava als Estats però, també, als ciutadans i, ja el 1964, el TJCE va sentenciar que creava un ordre constitucional per a Europa. Aquesta doble naturalesa internacional i constitucional, es troba en els cromosomes europeus des de l'inici de la nostra història comuna: Europa va néixer ja hermafrodita.
Resum: Híbrido y hermafrodita son la palabras clave de la presentación. En los años cincuenta, mediante un tratado internacional, creamos una organización que, desde el principio, no era sólo internacional, sino algo más. Era un tratado internacional y, como tal, afectaba a los Estados pero, también, a los ciudadanos y, ya en 1964, el TJCE sentenció que creaba un orden constitucional para Europa. Esta doble naturaleza internacional y constitucional, se halla en los cromosomas europeos desde el inicio de nuestra historia común: Europa nació ya hermafrodita.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Institut Universitari d'Estudis Europeus. Governança Multinivell a la Unió Europea, "EUgov". Working papers
Col·lecció: Working Papers On Line (WPOL) ; 02/2005
Document: Working paper
Matèria: Constitucions ; Unió Europea



9 p, 55.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Working papers

 Registre creat el 2012-12-11, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir