Impacto del estudio pet-tc en la planificación de radioterapia en pacientes con cáncer de pulmón
Geraldo Roig, Llanos
Domènech Vilardell, Anna, dir.
Carrió, Ignasi, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 16 p.
Resum: Aquest estudi té com a objectiu avaluar l'impacte de la PET-TC amb 18F-FDG en la planificació radioteràpica (PRT) en pacients amb carcinoma pulmonar, per la possible modificació en l'estadificació tumoral. Es van estudiar 33 pacients amb carcinoma de pulmó als que es va practicar una TC diagnòstica i una PET-TC d'estadificació i PRT. Es va comparar l'estadificació mitjançant ambdues tècniques i es van comptabilitzar els pacients exclosos per RT curativa. Finalment, la 18F-FDG PET-TC va permetre una millor estadificació dels pacients candidats a RT, excloent aquells no candidats per metàstasis no sospitades o per disminució de l'estadiatge.
Resum: Este estudio tiene como objetivo evaluar el impacto de la PET-TC con 18F-FDG en la planificación radioterápica (PRT) en pacientes con carcinoma pulmonar, por la eventual modificación en la estadificación tumoral. Para ello se estudiaron 33 pacientes con carcinoma de pulmón a los que se les practicó una TC diagnóstica y una PET-TC de estadificación y PRT. Se comparó la estadificación mediante ambas técnicas y se contabilizaron los pacientes excluidos para RT curativa. Finalmente, la 18F-FDG PET-TC permitió una mejor estadificación de los pacientes candidatos a RT, excluyendo aquellos no candidatos por metástasis no sospechadas o por disminución del estadio.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Tomografia, Pulmons-Càncer



16 p, 604.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-12-11, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir