Utilidad de la tomografía de coherencia óptica (OCT) previa a la cirugía de cataratas en el diagnóstico de maculopatías
Khaouly Alonso, Saideh
Castilla Céspedes, Miguel
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 46 p.
Resum: Dada la fuerte presión por parte de los pacientes a la hora de conseguir buenos resultados visuales tras la cirugía de cataratas, se considera de gran importancia la correcta evaluación del fondo de ojo para el diagnóstico de posibles maculopatías que puedan ensombrecer el pronóstico postoperatorio. Por ello, con este trabajo se pretende valorar si la tomografía de coherencia óptica macular es un método diagnóstico más fiable y eficiente que la tradicional exploración funduscópica realizada por el propio oftalmólogo, y si debe convertirse en una prueba complementaria imprescindible en las visitas preoperatorias.
Resum: A causa de la forta pressió per part dels pacients a l'hora d'aconseguir bons resultats visuals després de la cirurgia de cataractes, es considera de gran importància la correcta avaluació de fons d'ull pel diagnòstic de possibles maculopatías que puguin empobrir el pronòstic postoperatori. Per aquest motiu, amb aquest treball es pretén valorar si la tomografia de coherència òptica macular és un mètode diagnòstic més fiable i eficient que la tradicional exploració funduscòpica realitzada pel propi oftalmòleg, i si s'ha de convertir en una prova complementària imprescindible a les visites preoperatòries.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Cirurgia i Ciències Morfològiques [5600168]
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Cirurgia. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Cataractas (Oftalmologia)



46 p, 1.7 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-12-11, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir