Morbimortalidad Asociada A La Fractura De Cadera Del Paciente Anciano. Analisis De Nuestro Medio
Juste Lucero, Marta
Cáceres Palou, Enrique
Colomina Soler, M. J. (María José)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 54 p.
Resum: La fractura de cadera es una patología prevalente en la población anciana, con un crecimiento exponencial, altas tasas de morbimortalidad asociada, implicaciones en la calidad de vida y consumo de recursos sanitarios. Objetivos: Conocer las variables epidemiológicas de esta patología, el impacto en la atención médica y el proceso que implica para la adecuada previsión de recursos. Describir las causas de demora quirúrgica y sus posibles consecuencias, e implicaciones de todo lo anterior en la práctica anestésica. Material y métodos: Se realizó un estudio observacional retrospectivo, se revisan pacientes mayores de 65 años con diagnostico de fractura de cadera intervenidos en nuestro hospital entre enero de 2007 y diciembre de 2008, analizando datos epidemiológicos generales, morbimortalidad, antiagregación/anticoagulación, tipo de anestesia y complicaciones, tasa transfusional, estancia hospitalaria, demora quirúrgica y mortalidad, entre otros. Conclusiones: La fractura de cadera es un problema de salud serio y global, con implicaciones importantes en nuestra práctica diaria, en los costos inmediatos y a largo plazo. Siendo responsable de una alta morbimortalidad precoz y tardía. La demora quirúrgica se asocia a un aumento de complicaciones postoperatorias y mortalidad.
Resum: La fractura de maluc és una patologia prevalent en la població anciana, amb un creixement exponencial, altes taxes de morbimortalitat associada, implicacions en la qualitat de vida i consum de recursos sanitaris. Objectius: Conèixer les variables epidemiològiques d'aquesta patologia, l'impacte en l'atenció mèdica i el procés que implica per a l'adequada previsió de recursos. Descriure les causes de demora quirúrgica i les seves possibles conseqüències, i implicacions de tot l'anterior en la pràctica anestèsica. Material i mètodes: Es va realitzar un estudi observacional retrospectiu, es van revisar pacients majors de 65 anys amb diagnostico de fractura de maluc intervinguts al nostre hospital entre gener de 2007 i desembre de 2008, analitzant dades epidemiològiques generals, morbimortalitat, antiagregació/anticoagulació, tipus d'anestèsia i complicacions, taxa transfusional, estada hospitalària, demora quirúrgica i mortalitat, entre d' altres. Conclusions: La fractura de maluc és un problema de salut seriós i global, amb implicacions importants en la nostra pràctica diària, en els costos immediats i a llarg termini. Sent responsable d'una alta morbimortalita precoç i tardana. La demora quirúrgica s'associa a un augment de complicacions postoperatories i mortalitat.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Cirurgia i Ciències Morfològiques [5600168]
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Cirurgia. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Fractures en les persones grans ; Articulació coxofemoral ; Fractures



54 p, 1.1 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-12-11, darrera modificació el 2023-01-19



   Favorit i Compartir