Incontinencia fecal de origen obstétrico. Seguimiento a largo plazo de la calidad de vida
Belenguer Rodrigo, Javier
Targarona Soler, Eduard
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 42 p.
Resum: La incontinencia anal tiene una mayor incidencia en mujeres debido a factores obstétricos. Cuando existe una lesión esfinteriana y sintomatología severa, la técnica de elección es la esfinteroplastia anterior del EAE. Los resultados a corto plazo son buenos en la mayoría de las series, pero a largo plazo se evidencia un empeoramiento. Los objetivos del estudio han sido evaluar el posible deterioro clínico a largo plazo de los resultados de la esfinteroplastia y valorar su impacto sobre la calidad de vida de las pacientes. Dichos resultados empeoran con el tiempo, aunque no tienen un impacto significativo en la calidad de vida.
Resum: La incontinència anal té una major incidència en dones degut a factors obstètrics. Quan hi ha una lesió esfinteriana i simptomatologia severa, la tècnica d'elecció és l'esfinteroplastia anterior de l'EAE. Els resultats a curt termini són bons en la majoria de les sèries, però a llarg termini s'evidencia un empitjorament. Els objectius de l'estudi han sigut avaluar el possible deteriorament clínic a llarg termini dels resultats de l'esfinteroplastia i valorar el seu impacte sobre la qualitat de vida de les pacients. Aquests resultats empitjoren amb el temps, encara que no tenen un impacte significatiu en la qualitat de vida.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Cirurgia i Ciències Morfològiques [5600168]
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Cirurgia. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Incontinència fecal



42 p, 307.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-12-11, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir