El héroe lleva tacones : sobre la aventura mítica en La mujer habitada de Gioconda Belli
Zvarová, Miroslava
Ferrús Antón, Beatriz (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Espanyola)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Data: 2012
Descripció: 53 p.
Resum: En el presente trabajo se analiza la primera novela de Gioconda Belli La mujer habitada desde la perspectiva de la aventura mítica del héroe analizada en el libro The hero with a thousand faces de Joseph Campbell. Se estudia la trayectoria arriesgada de la protagonista, una joven heroína contemporánea que, sin embargo, no se diferencia mucho de las andanzas peligrosas de héroes míticos. El trabajo consta de tres capítulos dedicados al estudio de la protagonista y su semejanza con la figura del héro mítico, de su aventura, y de las funciones de algunos personajes secundarios dentro de esta, respectivamente.
Resum: Aquest treball analitza la primera novel·la de Gioconda Belli La mujer habitada des de la perspectiva de l'aventura de l'heroi mític analitzada en el llibre The hero with a thousand faces de Joseph Campbell. S'estudia la trajectòria arriscada de la protagonista, una jove heroïna contemporània que, no obstant això, no es diferencia molt de les aventures perilloses d'herois mítics. El treball consta de tres capítols dedicats a l'estudi de la protagonista i la seva semblança amb la figura de l'heroi mític, de la seva aventura, i de les funcions d'alguns personatges secundaris dins d'aquesta, respectivament.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Llengua i Literatura Espanyoles [2500248]
Col·lecció: Facultat de Filosofia i Lletres. Máster Lengua Española y Literatura Hispánica
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Belli, Gioconda, 1948- ; Crítica i interpretació



54 p, 424.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Filosofia i Lletres. TFM

 Registre creat el 2012-12-11, darrera modificació el 2023-05-04



   Favorit i Compartir