Reproducibilidad y validez de la clasificación de Tönnis para la coxartrosis del adulto joven en estadíos iniciales
Ibáñez Aparicio, Natalia María
Monllau García, Joan Carles
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 49 p.
Resum: Evaluamos la reproducibilidad intra e interobservador y la validez de la clasificación de Tönnis en coxartrosis incipientes de adultos menores de 55 años. Valoramos 61 radiografías de pelvis de 30 pacientes sintomáticos y 31 asintomáticos,por 3 observadores independientes en 2 ocasiones. Los coeficientes de concordancia intra einterobservador fueron pobres(0,20-0-40),mostrando una inaceptable reproducibilidad. Igualmente,la validez medida mediante la correlación entre la clínica y el grado radiológico no muestra resultados significativos. Esto cuestiona la reproducibilidad y validez de esta escala, por lo que habría que replantearse su uso como criterio de indicación quirúrgica en la práctica clínica diaria.
Resum: Evaluem la reproductibilitat intra i interobservador i la validesa de la calssificació de Tönnis en coxartrosis incipients d' adults menors de 55 anys. Valorem 61 radiografies de pelvis de 30 pacients simptomàtics i 31 assimptomàtics per 3 observadors independents en 2 ocasions. Els coeficients de concordancia intra i interobservador van ser pobres (0,20-0,40), mostrant una inaceptable reproductibilitat. Igualment, la validesa mesurada mitjançant la correlació entre la clínica i el Grau radiològic no mostra resultats significtius. Això, qüestiona la reproductibilitat i la validesa d'aquesta escala, pel que ens hauríem de replantejar el seu ús com criteri de indicació quirúrgica a la pràctica diària.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Cirurgia i Ciències Morfològiques [5600168]
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Cirurgia. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Articulació coxofemoral ; Pelvis



49 p, 1.6 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-12-11, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir