Identificación y uso de biomarcadores pronósticos en el ictus isquémico
García-Berrocoso, Teresa
Montaner, Joan
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 36 p.
Resum: II. Es van analitzar mostres de microdiàlisi cerebral in vivo de pacients d'ictus isquèmic pel descobriment de biomarcadors associats a la malaltia cerebrovascular. Es van obtenir microdialitzats (MDs) de la zona infartada, de la zona del periinfart i de la zona contralateral no afectada. Els MDs es van comparar, qualitativament i quantitativament, mitjançant tècniques de proteómica basades en marcatge isobàric i espectrometria de masses. Complementàriament, alguns candidats es van estudiar mitjançant immunotransferència en mostres de teixit de necròpsies cerebrals de pacients morts a causa d'un ictus isquèmic. Finalment, hem començat a realitzar ELISAs per la determinació d'aquests candidats en mostres de sang.
Resum: I. Se analizaron muestras de microdiálisis cerebral in vivo de pacientes de ictus isquémico para el descubrimiento de biomarcadores asociados a la enfermedad cerebrovascular. Se obtuvieron microdializados (MDs) de la zona infartada, de la zona del periinfarto y de la zona contralateral no afectada. Los MDs fueron comparados, cualitativa y cuantitativamente, mediante técnicas de proteómica basadas en marcaje isobárico y espectrometría de masas. Complementariamente, algunos candidatos se estudiaron mediante inmunotransferencia en muestras de tejido de necropsias cerebrales de pacientes fallecidos a causa de un ictus isquémico. Finalmente, hemos comenzado a realizar ELISAs para la determinación de estos candidatos en muestras de sangre.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Marcadors bioquímics, Isquèmia cerebral



36 p, 1.8 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-08-31, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir