Análisis de la calidad de vida y de la capacidad funcional en pacientes con insuficiencia cardiaca en atención primaria
Solà Muñoz, Silvia
Azagra Ledesma, Rafael
Serra Grima, Ricard
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 19 p.
Resum: Objectiu. Avaluar la qualitat de vida (QV) i capacitat funcional (CF) dels pacients amb insuficiència cardíaca en atenció primària, amb dues eines, el MLWHF i el 6MWT. Métodos. Estudi descriptiu transversal i analític de 167 pacients amb IC. Estudi de correlació entre la puntuació obtinguda en el qüestionari de QV y la distància recorreguda en el 6MWT. Resultados. Fuert correlació entre la clase funcional i la puntuació del test de QV (p 0. 001),així com de la distància en el 6MWT (p 0. 001). També es va establor correlació entre el test de QV y el 6MWT (r=-0. 69 p 0. 001). Conclusiones. El MLWHF y el 6MWT son 2 eines útils i de fàcil aplicació que reflexen correctament el grau de severitat de la IC.
Resum: Objetivo. Evaluar la calidad de vida (CV) y capacidad funcional (CF) de los pacientes con insuficiencia cardiaca(IC) en atención primaria con 2 herramientas, Métodos. Estudio descriptivo transversal y analítico de 167 pacientes afectos de IC. Estudio de correlación entre la puntuación obtenida en el cuestionario de CV y la distancia recorrida en el 6MWT. Resultados. Fuerte correlación entre la clase funcional y la puntuación del test de CV (p 0. 001),como también con la distancia recorrida en el 6MWT (p 0. 001). También se estableció correlación entre el test de CV y el 6MWT (r=-0. 69 p 0. 001). Conclusiones. El MLWHF y el 6MWT son 2 herramientas útiles y de fácil aplicación que reflejan correctamente el grado de severidad de la IC.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Insuficiència cardiaca



19 p, 392.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-08-31, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir