Hemorragias cerebrales por anticoagulantes, ¿qué hacemos después?
Vidal Jordana, Angela
Martí-Vilalta, Josep Lluís
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 12 p.
Resum: El tractament antitrombòtic després d'una hemorragia intracerebral secundaria a tractament anticoagulant no està ben definit. Realitzem un estudi restropectiu per analitzar els riscos i beneficis de l'antiagregació vs anticoagulació. Evaluem 39 pacients, es va reiniciar l'anticoagulació en 25 i es va canviar a antiagregants a 14 pacients. Després d'un seguiment promig de 54 +/- 31 mesos, trobem que el tractament anticoagulant sembla augmentar el risc de nous events hemorràgics i la mortalitat, sense significació estadística. Son necessaris estudis prospectius per definir el millor tractament després de patir una hemorràgia cerebral per anticoagulants.
Resum: El tratamiento antitrombótico tras una hemorragia intracerebral secundaria a tratamiento anticoagulante no está bien definido. Realizamos un estudio retrospectivo para analizar los riesgos y beneficios de la antiagregación frente a la anticoagulación. Evaluamos 39 pacientes, se reinició la anticoagulación en 25 y se cambió a antiagregantes en 14. Tras un seguimiento promedio de 54 +/- 31 meses, encontramos que el tratamiento anticoagulante parece aumentar el riesgo de nuevos eventos hemorrágicos y la mortalidad, sin significación estadística. Son necesarios estudios prospectivos para definir mejor el tratamiento idóneo tras una hemorragia intracerebral por anticoagulantes.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Anticoagulants (Medicina) ; Cervell ; Hemorràgia



12 p, 280.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-08-31, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir