Abstract:
|
El cultiu de l’olivera dintre de Catalunya representa al voltant del 5% de la superfície
nacional, i encara que no es tracti d’un percentatge significatiu, en determinades zones
l’oliverar té una gran importància social i econòmica.
Aquest treball pretén realitzar un estudi del cultiu de l’olivera dintre de Tarragona i més
concretament en la zona Baix Ebre-Montsià, principal zona productora. En primer lloc
s’analitza la importància del sector i els aspectes agronòmics del cultiu, per a centrarse
després en les tècniques de cultiu i la mecanització de la recol·lecció, element clau
per a rendabilitzar qualsevol activitat agrària. També s’estudia la repercussió de la
PAC i les seves darreres reformes.
El cas particular de la finca Roé-Bonfill, ens permet analitzar els processos d’ordenació
i mecanització de les d’explotacions tipus de la zona, per a establir la problemàtica de
l’oliverar i analitzar les perspectives de futur, amb la introducció de possibles millores
per tal de reduir les despeses i produir un oli de qualitat competitiu en el mercat. |