Per accedir als documents amb el text complet, si us plau, seguiu el següent enllaç: http://hdl.handle.net/2099.1/10318

Estudi d’optimització de l’alimentació d’un sistema de tracció tramviari segons criteris elèctrics, econòmics i de confiabilitat. Cas del tramvia d’Oran
Curell i Sanmartí, Pau
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Enginyeria Electrònica; SENER; Cusidó i Roura, Meritxell; Carrasco López, Juan A.
El projecte final de carrera es desenvolupa a la secció elèctrica, especialitzada en electrificació i energia de sistemes ferroviaris de l’empresa SENER Enginyeria i Sistemes situada a Barcelona. El projecte realitza un estudi d’optimització de l’alimentació d’un sistema de tracció tramviària a partir de les dades concretes d’una línia de tramvia actualment en construcció a la ciutat d’Oran (Algèria). Els paràmetres que es consideren a l’estudi són el tipus, nombre i potència elèctrica nominal de les subestacions de tracció, el tipus de catenària i la secció dels cables que la formen. L’estudi analitza diferents alternatives des d’una triple perspectiva: requeriments elèctrics, confiabilitat i costos econòmics. L’anàlisi elèctrica es realitza emprant un programari de simulació intern de l’empresa (STELEc). L’anàlisi de confiabilitat es basa en el modelat del sistema mitjançant cadenes de Markov, per a la resolució de les quals s’ha usat un programari adient (METFAC). L’anàlisi econòmica té en compte tant costos d’instal·lació com costos d’explotació. La conclusió de l’estudi és la determinació de l’alternativa que tot satisfent els requeriments elèctrics pertinents, és més avantatjosa des d’un punt de vista de confiabilitat i costos.
-Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria elèctrica::Distribució d'energia elèctrica::Instal·lacions elèctriques
-Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria mecànica::Disseny i construcció de vehicles::Ferrocarrils
-Railroads -- Electrification
-Ferrocarrils -- Electrificació
-Tracció elèctrica
Projecte/Treball fi de carrera o de grau
Universitat Politècnica de Catalunya
         

Mostra el registre complet del document