Dependencia de los algoritmos con el consumo de energía en sistemas HPC
Erencia Millán, Pedro
Mostaccio, Diego Javier
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2011
Descripció: 68 p.
Resum: El consumo energético es un aspecto cada vez más importante en el diseño de microprocesadores. Este trabajo experimenta con una técnica de control del consumo, el escalado dinámico de tensión y frecuencia (DVFS, siglas en inglés), para determinar cuan efectiva es la misma en la ejecución de programas con diferentes cargas de trabajo, intensivas en cómputo o memoria. Además, se ha extendido la experimentación a varios núcleos de ejecución, permitiendo comprobar en que medida las características de la ejecución en una arquitectura multicore afecta al desempeño de dicha técnica.
Resum: El consum energètic es un aspecte cada cop més important al disseny de microprocessadors. Aquest treball experimenta amb una tècnica de control d'aquest consum, l'escalat dinàmic de freqüència y memòria (DVFS sigles en anglès), per tal de determinar com d'efectiva és aquesta en l'execució de programes amb diferents carregues de treball, intensives en còmput o memòria. A més, s'ha estes la experimentació a més d'un núcli d'execució, permetent comprovar en quina mesura les característiques de l'execució en una arquitectura multicore afecta el desenvolupament de l'esmentada tècnica.
Resum: Power consumption is an increasingly important concern in processor design. This work experiences with one power control technique, dynamic voltage and frequency scaling (DVFS), in order to assess how effective it is in the execution of programs with different workloads, compute-bound or memory-bound. Moreover, the experiments have been extended to more than one core, allowing to investigate in which way the characteristics of such an execution affects the performance of that technique.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Enginyeria Informàtica / Computer Engineering [4314660]
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria Informàtica
Document: Treball final de grau
Matèria: Càlcul intensiu (Informàtica) ; Consum d'energia



Projecte
68 p, 1.5 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2012-08-31, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir