Fascitis eosinofílica. A propósito de 13 casos
Grados Cànovas, Maria Dolors
Tena Marsà, Xavier, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)
Olivé Marqués, Alejandro, dir. (Institut Germans Trias i Pujol. Hospital Universitari Germans Trias i Pujol)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 34 p.
Resum: Es tracta de la descripció d'una sèrie de 13 pacients amb fascitis eosinofílica diagnosticats en un hospital universitari entre 1989 i 2009. És una síndrome esclerodermiforme que es caracteritza per induració cutània i engruiximent i inflamació de la fàscia profunda. Es descriuen les característiques clíniques, el tractament rebut i l'evolució de 9 homes i 4 dones, amb una edat mitjana de 50 anys. Es va realitzar biòpsia profunda en tots els casos i els canvis van ser compatibles amb fascitis eosinofílica. Les característiques descrites en aquesta sèrie no difereixen de les descrites per altres autors.
Resum: Se trata de la descripción de una serie de 13 pacientes con fascitis eosinofílica diagnosticados en un hospital universitario entre 1989 y 2009. Es un síndrome esclerodermiforme que se caracteriza por induración cutánea y engrosamiento e inflamación de la fascia profunda. Se describen las características clínicas, el tratamiento recibido y la evolución de 9 hombres y 4 mujeres cuya edad media era de 50 años. Se realizó biopsia profunda en todos los casos y los cambios fueron compatibles con fascitis eosinofílica. Las características descritas en la presente serie no difieren de las de otros autores.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Esclerodèrmia ; Reumatisme



34 p, 400.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències de la salut i biociències > Institut d'Investigació en Ciencies de la Salut Germans Trias i Pujol (IGTP)
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-06-14, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir